Buitenfestival Klaterklanken.
Buitenfestival Klaterklanken. pr

Klassiek buitenfestival Klaterklanken keert terug op Buitenplaats Elswout

Evenementen

OVERVEEN Vanaf 16 juli start de vijf editie van Klaterklanken. Dit intieme buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen en buitenplaatsen in Nederland. Op Buitenplaats Elswout in Overveen is het festival op 17 juli.

Het muzikale recept van Klaterklanken is al vijf jaar uitermate succesvol. Bezoekers wandelen, onder leiding van een gids, in kleine groepen naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. Vervolgens luisteren en kijken zij naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici spelen, wordt van te voren niet bekend gemaakt. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers.

HART VOL MUZIEK Naast deze concertwandelingen presenteert Klaterklanken familieconcerten, extra concerten onder andere met het Maat Saxophone Quartet en een randprogramma met lokaal klassiek talent. “Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig. ‘Met je voeten in het gras en je hart vol muziek’, is het enige dat belangrijk is”, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken.

Naast Buitenplaats Elswout, zijn ook Landgoed Weldam in Markelo (23 juli), Landgoed de Haere in Olst (24 juli), Kasteel Rosendael te Rozendaal (4 september) onderdeel van het festival.

Deelnemende musici en ensembles zijn onder andere: ADAM Quartet, Jelmer de Moed, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Maat Saxophone Quartet, het Epos Ensemble en het Dianto Reed Quintet.

Net zoals in de voorgaande jaren laten de musici ook in 2022 hun muzikale visie horen op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte folies, de statige gebouwen, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op de vaak sprookjesachtige landgoederen en buitenplaatsen. Het reizende festival kent dit jaar de nieuwe locatie Landgoed Weldam in Markelo.

Meer informatie over het festival op www.klaterklanken.nl. De kaartverkoop begint op maandag 9 mei.

Afbeelding
advertentie
advertentie