Afbeelding
Renata Jansen

Koningsspelen 2022 zeer geslaagd

Evenementen

BLOEMENDAAL Na twee jaar lang de Koningsspelen te organiseren via een alternatief waren de Koningsspelen dit jaar weer als vanouds en groots op het strand van Bloemendaal. Twaalf basisscholen uit Heemstede en Bloemendaal deden mee. Dit waren ruim 1.400 kinderen uit groep 5 tot en met 8.

De Koningsspelen worden jaarlijks georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport. Dit jaar op twee locaties tegelijkertijd: op het strand van Bloemendaal aan Zee en bij het Kennemer Lyceum in Overveen.

Bij het Kennemer Lyceum namen de gymdocenten het grootste gedeelte van de organisatie op zich. De clinics zijn bedacht door BSM-leerlingen. Hier hebben 200 kinderen van twee basisscholen uit Bloemendaal meegedaan. Ze deden in de gymzaal, op het grote veld en op het multicourt verschillende sporten en spelletjes. Een stuk fruit voor ieder kind werd gesponsord door Albert Heijn Vos.

Op het strand deden ruim 1.200 kinderen mee van tien verschillende scholen. Sportclinics werden gegeven door verenigingen uit de omgeving en door Sportkunde-studenten van Inholland Haarlem. Zij werden ondersteund door scholieren van het Haemstede Barger en de Hartenlust. Het doel van de Koningsspelen is om kinderen het plezier van sporten te laten ervaren en ze ook kennis te laten maken met verschillende sporten. Deze tiende editie was het thema Voel je Fit! Net zoals ieder jaar wordt er door de landelijke organisatie achter de Koningsspelen een Koningsdans bedacht. Na de officiële opening door wethouder Sjaak Struijf van Heemstede werd deze dans tijdens de Koningsspelen als warming-up gedanst door Dans- en Balletstudio Jolein. 

Het waren weer geslaagde Koningsspelen! De buurtsportcoaches zijn blij dat het eindelijk weer door kon gaan en kijken met een tevreden gevoel terug op deze zonnige editie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie