Afbeelding
Eric Zwart

Haarlem Night Skate terug van weggeweest, start en finish op ijsbaan

Evenementen

HAARLEM Op de Haarlemse ijsbaan wordt woensdag 18 mei om 20.00 uur het startschot gegeven voor de eerste editie van Haarlem Night Skate van 2022. De ijsbaan vormt tevens de finish locatie van het evenement. “In alweer het 22e seizoen van dit fantastische evenement zijn we weer helemaal terug om een avondje heerlijk door de stad te skaten”, laat Bram Smallenbroek van Schaatsport Haarlem weten.  

Het concept van Haarlem Night Skate is nog altijd hetzelfde. Om 19.30 uur worden alle deelnemers verzocht om op de ijsbaan aanwezig te zijn voor het startschot dat om 20.00 uur klinkt. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen kan gewoon aan komen lopen. Daarna wordt er met de hele groep een route door de stad gereden. “Deze is iedere keer anders”, laat Smallenbroek weten. “Maar we hebben er dit keer extra hard ons best op gedaan. In 2020 was er helemaal geen Haarlem Night Skate en vorig jaar maar twee keer, dus het was tijd om dit keer extra uit te pakken met een route door het centrum en Haarlem Noord”.

De deelnemers skaten onder begeleiding van vrijwilligers op motoren en skates door de stad. Een muziekwagen die meerijdt zorgt voor een vrolijke noot. Onderweg heeft de organisatie ervoor gezorgd dat kruisingen worden afgezet om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen. “Dat is erg belangrijk voor ons”, aldus Smallenbroek. “Er wordt ook regelmatig gegroepeerd, zodat we als groep bij elkaar blijven en het overzicht kunnen houden. Overigens is de snelheid die gereden wordt voor iedereen wel goed te doen. En voor wie even uit wil blazen, halverwege is er een pauze op het Stationsplein”.

Voor wie niet veel met skaten van doen heeft gehad, maar het wel leuk lijkt om eens aan de Haarlem Night Skate mee te doen, is er sinds dit seizoen een speciale aanbieding. Bij de winkel van Jan van Hoorn naast de ijsbaan kunnen skates gehuurd worden en vervolgens geeft Kras Sport van 18.00 tot 19.00 uur een skateles. Na de les van een ervaren instructeur kan er gegeten worden in het restaurant van de ijsbaan en dan is het tijd om aan de skatetocht deel te nemen. De kosten voor dit arrangement zijn 25 euro. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden door hier te klikken.

Meer informatie over de Haarlem Night Skate is HIER te vinden. Wie vast benieuwd is naar de route, kan deze HIER bekijken. “We hopen weer veel enthousiaste skaters te mogen ontvangen. Deelname is gratis en iedereen is welkom, ervaren of onervaren. Alleen een beetje kunnen remmen is wel zo handig”, besluit Smallenbroek. 

advertentie