Afbeelding
Eigen Foto

Meer dan 35 deelnemers starten met Haarlemse Nationale Diabetes Challenge

Evenementen

HAARLEM Meer dan 35 deelnemers deden woensdag 18 mei mee aan de start van de Nationale Diabetes Challenge, een wandeluitdaging die twintig weken duurt. 

De uitdaging, die dit jaar door SportSupport en AV Haarlem wordt georganiseerd, is al lang niet meer een wandelevenement voor alleen maar diabetes patiënten. Inmiddels staat deze open voor een ieder voor wie wandelen door de huisarts wordt geadviseerd, zoals bijvoorbeeld ex-coronapatiënten, prediabeten en mensen met overgewicht of lichte dementie. 

Iedere week worden de deelnemers op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur door professionals van AV Haarlem getraind met oefeningen en wandelingen op de baan en in de omgeving. Het doel is om de fysieke en psychische gezondheid te verbeteren maar voornamelijk ook om wandelplezier bij te brengen.

Een van de deelnemers liet aan de start enthousiast weten: “Deze 20 weken zijn voor mij een stok achter de deur om de strijd aan te gaan met mijn overgewicht en diabetes. Vooral het groepsverband de oefeningen en het bakkie na motiveren mij nu al om 20 weken vol te houden!”

De uitdaging is om met de hele groep deelnemers na 20 weken in het weekeinde van 24 en 25 september de Halve van Haarlem te gaan lopen met afstanden vanaf 5 kilometer. Daarna kunnen de wandelaars kiezen of ze lid willen worden van de wandelclub van AV Haarlem.

Voor informatie: www.nationalediabeteschallenge.nl.

advertentie