Afbeelding
Sutiah van Netten

Haarlems Shopping Weekeinde heeft ‘It’s Showtime’ als thema

Evenementen

HAARLEM Het eerste weekeinde van juli staat de Haarlemse binnenstad in het teken van het traditionele Shopping Weekeinde. Het thema dit jaar is ‘It’s Showtime. Het thema is bewust gekozen. Retailers en Horeca-exploitanten tonen de veelzijdigheid van Haarlem als Winkelstad. De mooie aanloopstraten, het diverse winkelbestand, de grote verscheidenheid aan kwalitatief hoogstaande horeca en dat alles in een historische omgeving.

Net als bij de voorgaande edities worden de bezoekers weer via rode voetstappen, getekend met biologisch afbreekbaar krijt, door de binnenstad geleid. Bovendien zijn er in de straten allerlei activiteiten, van modeshows tot muziekoptredens van onder andere Speelman & Speelman, Noah Jazz en Jamento. Het Shopping Weekeinde start vrijdag 1 juli om 15.00 uur op feestelijke wijze in de Grote Houtstraat. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen avondopenstelling. De winkels zijn op reguliere tijden geopend, alleen zaterdag sluiten de meeste winkels pas om 19.00 uur. 

Marjolein van der Goen, eigenaresse van een aantal modewinkels in het centrum, is namens de ondernemersvereniging Haarlem Centraal voorzitter van het organisatiecomité. Ze is blij dat iedereen weer welkom is in de Haarlemse binnenstad. “Door COVID moesten we ons heel begrijpelijk de afgelopen twee jaar beperken tot de Haarlemse consument. Terwijl wij natuurlijk de Haarlemse binnenstad aan de nationale consument willen presenteren als een leuk, sfeervol en kwalitatief hoogstaand winkelgebied. Gelukkig kan dat weer, hoewel we nadrukkelijk het winkelend publiek wijzen op afstand houden ed. De bezoekersaantallen, zeker in het weekeinde, stijgen weer. Veel collega-ondernemers laten mij weten dat de consument graag fysiek winkelt en nieuwe spullen koopt. Bovendien zorgen we via speciale acties en evenementen voor interactie tussen consument en retailer. Verbinding vinden we heel belangrijk, vandaar de samenwerking met de organisatie van het Spaarnestadconcert. Het wordt echt een leuk en bijzonder weekeinde.”

advertentie
advertentie