Gospel- en soulkoor Rise & Shine in hofje van Loo.
Gospel- en soulkoor Rise & Shine in hofje van Loo. Willem Brand/BDU

Soul en Hofjeslied in Middeleeuws hofje van Loo tijdens The Big Sing

Evenementen

HAARLEM Lest best in het hofje van Loo en qua beleving ook de uitsmijter van de toch zonnige Hofjesconcerten op zaterdag 25 juni: Rise & Shine, gospel- en soulkoor uit Amsterdam. Het was de kers op de taart van een aangename en afwisselend zangmiddag in vijf pittoreske hofjes en het binnenplein van de Stadsbibliotheek.

Rise & Shine is een groep van veertien leden waarvan negen al 25 jaar samen zingen. Dat is ook te zien en te horen. De groep smelt harmonieus samen zowel in zang als beweging. De soul spat ervan af en dat slaat over op het publiek. 

In datzelfde hofje zingt het Haarlemse koor Noorderlicht het Haarlemse Hofjeslied, geschreven door de redacteur van de Haarlemse Hofjeskrant. Carole Kroese maakte het koorarrangement, dat pas vijf weken terug beschikbaar kwam. Een prestatie van jewelste van het koor om zich de qua ritmiek toch niet zo makkelijke tekst eigen te maken. 

Dirigent Wiebe Gotink: “Ik vond het meteen een hele pakkende melodie, het refrein laat zich met moeite uit je hoofd verwijderen.” Ook Neil Wallace, artistiek directeur van The Big Sing, was aangenaam verrast. “Een mooi verhalend lied met wortels in de geschiedenis,” vond hij. 

Willem Brand


advertentie
advertentie