Openluchtfestival Klaterklanken op buitenplaats Elswout.
Openluchtfestival Klaterklanken op buitenplaats Elswout. Eigen Foto
WINACTIE

Win vrijkaarten voor reizend openluchtfestival Klaterklanken

Evenementen

OVERVEEN Festival Klaterklanken is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zondag 17 juli strijkt het reizende klassieke muziekfestival voor de vijfde keer neer op Buitenplaats Elswout in Overveen. Het Haarlems Weekblad geeft drie keer twee vrijkaarten weg voor een van de optredens. Kijk voor meer informatie over deze actie onderaan dit artikel. 

“De natuur geeft ruimte om te spelen én ruimte om te luisteren”, zegt artistiek leider Idske Bakker. “Er zijn geen podia, er is geen afstand. De concerten zijn kort, kleinschalig, zeer divers en vindenplaats op prachtige plekjes. We hebben een mooi programma voor volwassenen met ook veel voorstellingen voor jonge kinderen.”

KORTE CONCERTEN De concertwandelingen vormen het kloppend hart van Klaterklanken. Tussen de veldbloemen in het gras of onder de takken van een oude eik krijgt het publiek in vijf korte concerten van tien minuten een breed scala aan muziekstijlen voorgeschoteld. Het Adam Quartet speelt delen uit strijkkwartetten van onder meer Haydn en Puccini en klarinettist Jelmer de Moed en sopraan Elisabeth Hetherington laten zich in hun gechoreografeerde performance inspireren door de kleuren en geluiden van het bos. 

Jazzzangeres Anna Serierse en contrabassist Cas Jiskoot brengen bewerkingen van jazz-standards waarin de natuur wordt bezongen. De luidruchtige mannen van Slagwerk Den Haag maken dankbaar gebruik van de op de landgoederen aanwezige natuurlijke materialen en de vijf jonge en energieke Spaanse rietblazers van het Dianto Reed Quintet spelen een Spaans-georiënteerd programma. 

De concertwandelingen gaan groepsgewijs en er loopt een gids mee. Tijdens de familiewandelingen, een ingekorte variant op de concertwandelingen, gaat er een acteur mee als gids. Deze wandelingen zijn bij uitstek geschikt voor kinderen.

KINDEREN Voor kinderen vanaf vijf jaar spelen het Epos Ensemble en verteller Benjamin Murck ‘De Wraak van Lorre’, een knotsgekke voorstelling, naar het bekende boek van Tosca Menten, over een papagaai die een geweldige operazanger blijkt te zijn. Lorre woont bij Jop maar mijnheer Panini, die veel geld met de papagaai denk te kunnen gaan verdienen, haalt de raarste streken uit om Lorre van Jop af te pakken... 

Het Maat Saxophone Quartet, winnaar van dev Dutch Classical Talent Award 2022, geeft, samen met klarinettist en duduk-speler Ghaeth Almaghoot, een spetterend concert vol Portugese melancholie. In het nieuwe randprogramma speelt Greener Grass een speciaal voor Klaterklanken gemaakte voorstelling waarin de drie zangeressen flirten met folk, jazz en indiepop. 

MINIATUURTJES Zeer verrassend zijn de Miniatuurtjes, speciaal voor Klaterklanken gecreëerd door conservatoriumstudenten. Wat hoor ik daar in het struikgewas? Wat klinkt daar achter die bomen? Ze kunnen overal opduiken om korte pop-up concertjes te geven.

Traditiegetrouw sluiten musici en publiek samen het festival af met de KlaterklankenSymfonie, die voor deze editie is geschreven door componist Oene van Geel, die het stukzelf zal dirigeren. In een korte workshop wordt het publiek voorafgaand klaargestoomd. Slagwerk Den Haag trapt af, de overige ensembles en het publiek haken aan en het stuk mondt uit in een overweldigende, inderdaad, Klaterklanken Symfonie.

Het randprogramma is, op vertoon van een festivalbandje van een van de betaalde onderdelen, gratis toegankelijk. Kijk voor de volledige programmering op www.klaterklanken.nl

WIN VRIJKAARTEN Festival Klaterklanken verloot exclusief onder de lezers van het Haarlems Weekblad 3 x 2 vrijkaarten voor het concert van het Maat Saxophone Quartet. Aanvang 15.00 uur. Meedingen? Stuur dan uiterlijk zaterdag 9 juli een mail met naam en als onderwerp ‘Klaterklanken’ naar info@klaterklanken.nl. De winnaars krijgen maandag 11 juli per e-mail bericht.

advertentie
advertentie