Haarlem Culinair
Haarlem Culinair Ad Schaap | pr

Vier dagen Haarlem Culinair op de Grote Markt

Evenementen

HAARLEM Haarlem Culinair is weer terug van (verplicht) weggeweest. Vanaf donderdag 4 tot en met 7 augustus kunnen bezoekers op de Grote Markt weer genieten van proeverijen van regionale restaurants.

Dit jaar zijn na de corona-onderbreking veel nieuwe restaurants toegevoegd. Maar ook oude bekenden staan weer met hun team klaar: Restaurant Brick, Fris, Wigbolt en de Scroppino Club zijn de oude bekenden. Met Wines of Germany als hoofdsponsor ziet het culinaire evenement ook weer een vertrouwd gezicht. Nieuwkomers zijn: Restaurant & Hotel Frenchie, Arroz, Diga, Marû, Restaurant Bodega, Fishbar Monk, Roast Bistrobar, Morris en Spaarne 66. 

Donderdag 4 augustus is Haarlem Culinair het startschot voor ‘augustus evenementenmaand’. Dit startschot wordt om 19.00 uur gegeven door de organisaties van Haarlem Jazz and More, Proefpark en Haarlem Culinair. Het culinaire festival is donderdag geopend van 17.00 tot 23.00 uur. De overige dagen van 13.00 tot 23.00 uur, de toegang is gratis.

27STE EDITIE Na een sterk aangepaste versie in 2020 was het helaas niet mogelijk om in 2021 een editie te organiseren vanwege de heersende coronapandemie en de toen geldende maatregelen. De organisatie is dan ook zeer verheugd dat er dit jaar weer veel enthousiasme is onder de restauranthouders om deel te nemen. Zeker gezien de problemen waar de branche voor staat met het personeelsgebrek. De bereidheid onder de medewerkers is echter groot om de gasten op het grootste culinaire evenement van de regio in de watten te leggen. Dankzij de (financiële) steun van sponsors en partners waaronder BIZ Binnenstad Haarlem en hoofdsponsor Wines of Germany is deze editie mogelijk gemaakt. Gemeente Haarlem heeft ook een bijdrage gedaan om organisatoren te steunen in het oppakken van initiatieven.

DE SMULPAAP Op vrijdagmiddag strijden de deelnemende restaurants om De Smulpaap. Deze prijs wordt toegekend aan het restaurant dat de vakjury de beste wijn-spijs combinatie voorschotelt. De wijn moet afkomstig zijn uit Duitsland dat een rijke traditie heeft van hoogstaande wijnen. Aansluitend aan de jurering wordt de winnaar bekend gemaakt. Voor de bekendmaking van de winnaar van de Smulpaapprijs zal het nieuw verschenen gerechtenboekje “dingetje erbij” worden uitgereikt aan de juryleden.

Haarlem Culinair
advertentie
advertentie