Amnesty zoekt collectanten voor landelijke collecte van 9 t/m 14 maart

Faillissementen Deel je nieuws

Wordt u dit jaar óók een van de 15 duizend collectanten die de straat opgaan om geld in te zamelen voor Amnesty International? De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 9 t/m 14 maart.

 

Collectanten gaan met veel plezier langs de deur én met succes. Vorig jaar werd er ruim € 1,25 miljoen euro opgehaald. Amnesty zoekt in Haarlem nog vrijwilligers die een paar uur willen collecteren. Op 14 maart, de laatste dag van de collecteweek, zullen we ook collecteren met een groep in het Winkelcentrum Schalkwijk.

 

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als collectant? Kijk dan op www.amnesty.nl/collecte. Of mail naar collecteservice@amnesty.nl. U kunt tot 31 januari ook contact opnemen met de collectecoördinator Haarlem. Zijn naam is John Schrama en zijn mailadres john.tango@hotmail.com. Vermeldt daarbij ook uw adresgegevens.

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty International is een onafhankelijke organisatie en is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst. Daarom neemt Amnesty voor haar onderzoeken en acties geen geld van overheden of politieke groeperingen aan.

Met het geld dat tijdens de collecte bijvoorbeeld wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als Teodora del Carmen uit El Salvador.

Teodora werd ten onrechte beschuldigd van abortus, wat in haar land ten strengste verboden is. Amnesty voerde intensief actie voor haar vrijlating en in 2018 werd ze na tien jaar weer met haar gezin herenigd. Ze is ervan overtuigd dat onze acties zin hebben gehad: ‘Absolutamente!’, zei ze. Ik ben 100 procent zeker dat jullie brieven tot mijn vrijlating hebben geleid!’

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

advertentie
advertentie