Afbeelding
Eigen Foto

International Queer and Migrant Film Festival in Pletterij

Film

HAARLEM De vijfde editie van het International Queer and Migrant Film Festival vindt dit jaar van woensdag 4 tot en met zondag 8 december op diverse locaties in Amsterdam plaats. Dit festival richt zich op seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen. Met onder meer een expositie, debatten (in aanwezigheid van filmmakers) en filmvertoningen. Enkele films gaan tevens in wereldpremière.

In Amsterdam vindt het plaats in december in De Balie. Daarna reist het festival naar een reeks filmhuizen buiten Amsterdam en zelfs naar het buitenland. Voorafgaand aan het festival, zijn er in De Pletterij (Lange Herenvest 122) zondag 1 december vanaf 17.00 uur vier films te zien en wordt er een fototentoonstelling geopend.

In de film 'Ayaneh', die 15 minuten duurt, wordt een Afghaanse vluchteling verliefd op een klasgenoot. 'All Humans are Human' (21 minuten) is een documentaire over de vlucht van drie trans-vrouwen van Azerbaijan naar Istanbul. In 'Las Zonas Grisas' (17 min) wacht een Colombiaanse jongen op de uitslag van zijn HIV-onderzoek en 'Sex Sirens' (24 min) biedt een kijkje achter de schermen van de Nederlandse vogue/ballroom scene.

Zondag 1 december wordt in De Pletterij ook de fototentoonstelling 'Haarlems Roze Hoogtepunten' geopend, die in de maanden december en januari te zien is. De tentoonstelling omvat onder andere beelden van de geschiedenis van het COC, vrouwencafés en Wilsons, Roze Zaterdagen en projecten en activiteiten van Gay Haarlem en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Voor de vier films en de opening van de expositie wordt 3 euro entree gevraagd.

Het International Queer & Migrant Film Festival (IQMF) is een platform voor wereldwijde queer-kunst en cultuur in relatie tot migratie- onderwerpen. Voor de volledige programmering, kan gekeken worden op www.iqmf.nl.

advertentie
advertentie