Afbeelding
Eigen Foto

Haarlems nieuwste bioscoop de FilmKoepel opent eind 2021 haar deuren

Film

HAARLEM De gerenoveerde gevangeniskoepel wordt met de bioscoop, academisch onderwijs, een gamemuseum en horeca het nieuwe hart van Haarlem. 

Met een dronecamera die langs de bouwmachines scheert, kondigt de FilmKoepel zichzelf op Facebook en Instagram aan. Eind 2021 opent in de voormalige Koepelgevangenis de nieuwste bioscoop van Haarlem met zeshonderd stoelen verdeeld over zes zalen. De renovatie van het historische pand is een initiatief van Stichting Panopticon, die zich als doel stelt om de Koepel en het gebied eromheen tot bloei te brengen. Naast de bioscoop zal het pand verder ingevuld worden door academisch onderwijs, een co-workingspace, een gamemuseum en horeca. De FilmKoepel wordt de derde locatie van de eigenaren van de populaire FilmHallen en de oudste bioscoop van de Amsterdam: The Movies.

De Filmkoepel zal zich onderscheiden met een brede programmering: je kunt er terecht voor de mooiste nieuwe arthousefilms, het beste van Hollywood en alles daartussenin. Mede door het samenwerkingsverband met filmabonnement Cineville wordt de FilmKoepel een absolute aanwinst voor Haarlem. Met een Cinevillepas kun je onbeperkt naar de film in 44 filmtheaters door heel Nederland, waaronder ook stadgenoot de Filmschuur.

De FilmKoepel krijgt een stijlvolle, industriële uitstraling met verwijzingen naar film- en bioscoopgeschiedenis. Voor de realisatie van de bioscoop wordt wederom samengewerkt met architectenbureau J. van Stigt. Het architectenbureau was tevens verantwoordelijk voor het Hallen-complex in Amsterdam en staat erom bekend bij renovaties het historische karakter van het gebouw te respecteren. Net als de voormalige tramremise de Hallen in Amsterdam is de Koepelgevangenis een Rijksmonument.

Kijk voor meer informatie op www.filmkoepel.nl

advertentie
advertentie