Afbeelding
Eigen Foto

Haarlemse filmmaker Joshua van ’t Hoff in de prijzen op Sci-fi Filmfestival in Los Angeles (+video)

Film

HAARLEM De Haarlemse onafhankelijke filmmaker Joshua van ’t Hoff (34) heeft op het Sci-fi Filmfestival in Los Angeles een prijs in de wacht gesleept. Zijn 13 minuten durende film ‘The Path of the Greys’ werd als beste gekozen in de categorie ‘Fanfilm’.

‘The Path of the Greys’ gaat over de Star Wars-saga en behandelt de vraag of iemand zich terecht een ’Grey’ mag noemen. Dat is een personage dat een tussenweg kiest tussen goed (’Jedi’) en kwaad (’Sith’). Van ‘t Hoff, zelf groot fan van de allereerste Star Wars-films, heeft zijn korte film opgenomen in het Rosenstock Huessy Huis aan de Hagestraat. Met speciale lichttechnieken en special effects werd deze locatie omgetoverd tot een geloofwaardige sceince fiction setting. “Het is gelukt om er een sci-fi-achtige tempel van te maken”, zo vindt Van ‘t Hoff zelf.

Vanwege corona is een fysieke prijsuitreiking momenteel niet mogelijk, maar als alles meezit gebeurt dat in jullie. “Ik hoop daar dan bij te zijn”, aldus Van ‘t Hoff. De filmmaker werkt ook al aan nieuwe projecten: een fanfilm over ‘The Matrix’ en een documentaire over concentratiekamp Sobibor. 


advertentie