Afbeelding
Hans Guldemond

Kunstlijn 2020 geannuleerd - aantal exposities wel te bezichtigen

Kunst

HAARLEM De organisatie van Kunstlijn 2020 heeft noodgedwongen moeten besluiten om het evenement te annuleren. Tijdens de persconferentie van 13 oktober heeft de regering, in de strijd tegen Covid-19, onder meer een verbod afgekondigd op alle evenementen. De organisatie van de Kunstlijn is daardoor genoodzaakt om Kunstlijn 2020, die zou plaatsvinden in het weekeinde van 31 oktober en 1 november, te annuleren. Wel is een aantal van de geplande exposities los te bezoeken. 

Voor deze editie stonden ruim 180 kunstenaars ingeschreven op circa honderd locaties. In goed overleg met de gemeente en veiligheidsregio waren de coronarichtlijnen op orde en onlangs nog geactualiseerd. Met nog twee weken te gaan tot het evenement waren de voorbereidingen in volle gang en op de rit. 

Een aantal tentoonstellingen kan plaatsvinden, omdat er geen verdere beperkingen zijn opgelegd aan culturele instellingen. Zo is de centrale tentoonstelling in Kunst Centrum Haarlem zoals gepland te bezoeken van 17 oktober tot en met 7 november. Ook de tentoonstellingen in onder meer het Provinciehuis, de Vishal, Museum Haarlem en de Kloostergangen gaan op eigen gelegenheid door. Een volledig overzicht van de tentoonstellingen is te vinden op de website van de Kunstlijn

De deelnemende kunstenaars en locaties zijn inmiddels door de organisatie op de hoogte gesteld. De organisatie hoopt volgend jaar voor 5, 6 en 7 november gewoon weer een Kunstlijn te kunnen organiseren zonder beperkingen en maatregelen. 

De Kunstlijn is een jaarlijks terugkerend evenement van en voor hedendaagse kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Tijdens het eerste weekend van november zetten deelnemende kunstenaars hun deuren open voor publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn dan te bezoeken in open ateliers, galeries, winkels en musea.

advertentie