Afbeelding
Eigen Foto

Galerie Bloemendaal laat reikwijdte van acht kunstenaars zien

Kunst

BLOEMENDAAL De Kunstlijn mag dan afgelast zijn, komend weekend is er op diverse plekken in de regio kunst te zien. Galerie Bloemendaal (Bloemendaalseweg 46) heeft de huidige expositie verlengd tot 15 november. De galerie is 30, 31 oktober en 1 november geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Veel van de acht exposanten zijn aanwezig en geven desgevraagd toelichting op hun werk.Na het weekend is Galerie Bloemendaal geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00

Walter Sans laat een overzicht van 25 jaar fotografie zien. Hij werkt vooral analoog en is wars van beeldbewerking, hij wil pure beelden, onbewerkt met echte mensen. Elke analoge print of polaroid is uniek. Deze vorm van slow-photography dwingt je tot keuzes en om rust te nemen tijdens het fotograferen.
Hannah Blom last van ijzer tere grasachtige vormen en stoere abstracte werken, die ze opbouwt als een architect. Haar voorkeur gaat uit naar oud metaal dat een tweede leven krijgt. De huid van haar werk wordt niet verfraaid maar houdt de roestachtige kleur van verweerd metaal. Met verschillende vormen bouwt ze spelend een fantasiewereld die soms herkenbaar is maar even vaak niet te duiden.

Rogier Polman toont tekeningen die gaan over poëzie, over droomplekken uit een verleden. Over wat de waarheid mogelijk had kunnen zijn en ook over de ruimte die er altijd bestaat tussen de eigen herinnering en de werkelijk beleefde geschiedenis. Over de weerzin tegen de verveelde alledaagsheid. Kortom: romantiek. Kuno Grommers fotografeert zijn eigen installaties. In een afgescheiden gedeelte van zijn studio zijn soms alleen de wanden beschilderd, maar vaak gebruikt hij ook plaatmateriaal om zijn ideeën vorm te geven. De beelden die hij maakt zijn meestal geometrisch-abstract.

Floor de Bruyn Kops laat schilderijen zien in een voornamelijk zwart/wit palet, met sterk vereenvoudigde vormen in gemengde techniek en een paar Japanse werken. Soms is het werk voorzien van teksten. Chris Tap maakt beelden van dieren, vaak op groot formaat. Het zijn geperfectioneerde impressies. In Artis raakte hij als kind gefascineerd door dieren. Door de samenwerking met een arts die verschillende roofdieren onder narcose bracht en opereerde, kreeg hij de kans de verhoudingen en maten van de jaguar en leeuw op te meten en hun botten en spieren te voelen. Marion van Harreveld laat keramiek zien in bijzondere vormen, die ook vaak Japans aandoen. Joke Hoogendoorn tot slot heeft nieuwe sieraden gemaakt van parels en edelstenen die ze in China koopt.

Kijk voor meer informatie op www.galeriebloemendaal.com

advertentie