Boudewijn de Groot neemt het eerste exemplaar in ontvangst.
Boudewijn de Groot neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Museum Haarlem

Stefan de Groot overhandigt eerste boek ‘Het Spaarne Stroomt - Ode aan Haarlem’ aan Boudewijn de Groot

Kunst

HAARLEM Vanochtend is in Museum Haarlem het eerste exemplaar van Het Spaarne Stroomt, een Ode aan Haarlem overhandigd aan Boudewijn de Groot. Het boek bevat alle illustraties die de Groot heeft gemaakt voor de unieke animatiefilm ‘het Spaarne Stroomt’ die in het museum te zien is. De film toont de culturele hoogtepunten van Haarlem in de laatste vijftig jaar in aquarel tekeningen op het lied ‘het Spaarne Stroomt’ van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh.

In het museum is in een aparte tentoonstelling de werkwijze van Stefan de Groot te bewonderen en zijn zijn aquarellen ook van dichtbij te zien. Op een van de muren wordt het verhaal van de film stap voor stap uitgelegd. Het hele proces is ook na te lezen in het boek, gedrukt in een luxe uitvoering en in een gelimiteerde editie van 250 gesigneerde exemplaren. Het boek is in de museumwinkel te koop.

Museum Haarlem Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, Haarlem. Het museum is zeven dagen per week geopend: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl.

Afbeelding
De tentoonstelling in Museum Haarlem.
advertentie
advertentie