Afbeelding
Eigen Foto

ABC Architectuurcentrum toont exposities in korte filmpjes

Kunst

HAARLEM Op de ramen van het ABC Architectuurcentrum aan het Groot Heiligland 47 hangen sinds 27 januari affiches met QR-codes. Met de camera van de smartphone kunnen voorbijgangers de code scannen waarna ze een filmpje met een korte impressie van de komende exposities te zien krijgen.

Nu musea al wekenlang gesloten zijn vanwege de coronacrisis, bedacht het  ABC Architectuurcentrum een andere manier om het publiek te bereiken. Het ABC heeft korte filmpjes gemaakt over de exposities die na de lockdown weer te bezoeken zijn. Onder de noemer #troostarchitectuur zijn er al wandelend over het Groot Heiligland drie verschillende QR-codes te scannen. Zo kan het publiek virtueel een kijkje nemen bij de tentoonstellingen Haarlemse Hoogbouw, De Kerk van Morgen en Panorama Lokaal.

Het ABC hoopt dat andere musea en kunstinstellingen dit initiatief oppikken. “Hoe mooi zou dat zijn, een culturele wandelroute door Haarlem, met sneakpeeks van wat er achter de gesloten deuren te zien is”, zo laat het centrum weten.

advertentie
advertentie