Haarlemse jongeren exposeren door heel Haarlem tijdens HRLM Unlocked Postertour

Kunst

HAARLEM Ruim honderd Haarlemse jongeren exposeren van 25 januari tot en met 14 februari creatief werk in een postercampagne verspreid door Haarlem tijdens de HRLM Unlocked Postertour. Het werk is gemaakt tijdens de gratis en creatieve HRLM Unlocked workshops, die plaatsvonden in de herfstvakantie. 

De postertour is een coronaproof alternatief voor de art show met feestelijke opening, die eigenlijk afgelopen decemberplaats zou vinden. De drie weken durende postertour bestaat uit honderd A0-posters verspreid door de hele stad, waarop in vijf verschillende ontwerpen een combinatie van foto’s van de kunstwerken en foto’s en quotes van de deelnemende jongeren te zien zijn. 

De eindresultaten van de workshops zouden eigenlijk tentoon worden gesteld tijdens een art show op de Nieuwe Groenmarkt in december en daarna in verschillende culturele instellingen in de stad, maar de corona situatie gooide roet in het eten. Op deze manier wil de organisatie van HRLM Unlocked de jongeren toch de kans geven hun werk te delen met de stad. Ook biedt de postertour een leuk, gezond en coronaproof uitstapje.

Tijdens de postertour kunnen jongeren een creatieve masterclass winnen door op origineleen creatieve wijze een foto van één van de posters op Instagram te zetten en de organisatie (@de_stookkamer) te taggen. De twee origineelste fotomakers worden vanaf 14 februari bekend gemaakt en winnen een masterclass, waar ze met drie vrienden naartoe kunnen. Er kan worden gekozen uit graffiti, fotografie of grafisch ontwerp. De masterclasses worden gegeven door de Haarlemse creatieve professionals die ook de workshops in de herfstvakantie gaven.

HRLM Unlocked is een initiatief van Stichting Stook en wordt ondersteund door de gemeente Haarlem. Afgelopen herfstvakantie konden Haarlemse jongeren van 12 tot en met 19 jaar oud gratis meedoen aan twaalf verschillende, creatieve workshops gegeven door Haarlemse creatief professionals. De workshop hadden het thema ‘Let’s unlock the city’ met het idee de stad op creatieve en feestelijke wijze te openen na een saaie tijd van maatregelen en lockdowns.

Kijk voor meer informatie op www.hrlmunlocked.nl. Of kijk op de Facebook of Instagram pagina’s. 


advertentie