Burgemeester Jos Wienen kijkt vol interesse mee.
Burgemeester Jos Wienen kijkt vol interesse mee. marisa beretta

Leerlingen De Globe en Stedelijk Gymnasium bekijken eigen kunstwerken in stadhuis

Kunst

HAARLEM Hoe leuk is het om je eigen foto’s op een expositie te zien hangen? De leerlingen van basisschool de Globe en het Stedelijk Gymnasium vinden het in ieder geval heel leuk. Ze kwamen maandag 16 mei naar het stadhuis om daar een expositie met werk van eigen hand te bekijken. Burgemeester Jos Wienen keek geïnteresseerd met de leerlingen mee. 

De leerlingen van de twee scholen deden de afgelopen maanden mee aan het project DubbelBelicht. Een activiteit om twee heel verschillende groepen leerlingen met elkaar te verbinden. Scholieren van het Stedelijk Gymnasium volgden drie fotografielessen van fotograaf Marisa Beretta en fotografeerden rondom de school en de Grote Markt. De opgedane kennis hebben de VWO-scholieren daarna overgedragen aan de leerlingen van groep 8 van De Globe uit Schalkwijk. 

De leerlingen uit Schalkwijk fotografeerden eerst in de omgeving van het Stedelijk Gymnasium. De tweede keer gingen ze samen op pad rondom de school in de Boerhaavewijk. De leerlingen vonden het heel erg leuk om meer over de stad Haarlem te weten te komen en eens in een andere buurt te kijken. Ook het leren kijken met een ander oog naar alles wat je in de stad ziet, werd erg gewaardeerd. 

De expositie in het stadhuis is nog tot en met vrijdag 10 juni gratis te bekijken in de kloostergangen van het stadhuis.

advertentie