Yoshina Davelaar
Yoshina Davelaar Eigen Foto

Lezing en workshop over de weg van de zwarte kunstenaars

Kunst

HAARLEM Yoshina Davelaar geeft zondag 19 juni van 13.00 tot 16.30 uur bij Luzac Haarlem (Zijlweg 148c) een lezing en workshop met de titel ‘Van communicatie naar kunst, de weg van de zwarte kunstenaars’. De workshop is geschikt voor deelnemers vanaf 15 jaar.

Yoshina Davelaar geboren en getogen in Haarlem, is op zoek gegaan naar de ontwikkeling van de zwarte kunstenaars. Al tijdens haar studie aan de kunstacademie verbaasde het haar meermaals dat er weinig bekend is over kunst gemaakt door zwarte kunstenaars.

Vanuit Davelaars expertise als docente Tekenen en Schilderen, CKV en als kunstenares toegepaste fotografie neemt ze de deelnemers mee in haar zoektocht. Daar waar de zwarte kunstenaars kunst in eerste instantie primair zagen als een communicatiemiddel, kan het zich vandaag de dag meer en meer meten met de verschillende kunststijlen en kunstuitingen overal ter wereld.

De workshop start met de lezing: van communicatie naar kunst, de weg van de zwarte kunstenaars. Aansluitend kunnen de deelnemers zelf aan communicatie in de kunst doen. Materialen en gereedschappen zijn aanwezig.

Deelname kost 10 euro per persoon. Aanmelden kan via yoshina@xs4all.nl of www.yoshina.nl

advertentie