Talking head, Kim Boulukos
Talking head, Kim Boulukos Zocherlounge

Schoonheid en troost in Zocherlounge

Kunst

BLOEMENDAAL In de Zocherlounge, Zocherlaan 1, is een expositie te zien met als thema: ‘Schoonheid en Troost’ van Leo Wesel en Kim Boulukos.

Leo Wesel, geboren in Nederland, werkt in Zuid-Frankrijk aan een bijzonder oeuvre en heeft zeer recent een boek ‘Beauty and consolation’ gepresenteerd. De werken uit dit boek worden geëxposeerd samen met de werken van Kim Boulukos. Haar thema is geïnspireerd door de natuur, waar zij ook schoonheid en troost vindt en biedt. Kim Boulukos is geboren in New York en is gepromoveerd aan de universiteit aldaar. Ook doorliep ze de kunstacademie en besloot na ze vele jaren als hoogleraar aan een Franse universiteit de academische wereld achter zich te laten en ze alleen met het scheppen van schoonheid geïnspireerd op de natuur te richten. In Leo Wesel vond ze een gelijkgestemde en ze besloten samen zich verder te verdiepen in wat de kunst aan schoonheid en troost te bieden heeft.

De expositie is tot en met zondag 3 juli te zien in de Zocherlounge en daarna op afspraak. Het boek ‘Beauty and consolation’ is in te zien en verkrijgbaar. Meer informatie: www.zocherlounge.nl

Boek Leo Wesel
advertentie
advertentie