Afbeelding
Eigen Foto

Bijzondere podcast performance in Naaiatelier, burgemeester Wienen en Adelheid Roosen stellen vragen

Kunst

HAARLEM Kunstenaar Cees Krijnen maakt autobiografische kunst. Persoonlijke ervaringen zijn voor hem van wezenlijk belang om kunst van te maken. Zijn projecten komen voort uit zijn eigen ervaringen. Om de wereld mee te nemen in zijn belevenissen houdt de kunstenaar zaterdag 22 en zondag 23 oktober een Podcast Performance in het Haarlemse Naaiatelier; ‘Kakel Kois op de Praatstoel’.

Bekende kunstenaars, theatermakers en anderen worden in de performance door Krijnen uitgenodigd om een aantal ‘levensbelangrijke’ vragen te stellen. Hetzij live aanwezig, hetzij via de telefoon. Vragen over de kunst in zijn leven en zijn leven in de kunst. De allereerste vraag wordt gesteld door burgemeester Jos Wienen. “Ik vind het een eer dat onze burgervader mijn performance komt bezoeken. Ik ben benieuwd naar zijn vraag over het belang van de kunst in het leven,” aldus de kunstenaar. De podcast wordt later via diverse streamingskanalen verspreid als digitaal kunstwerk.

Greta Blok, de moeder van Cees Krijnen, noemde hem vroeger altijd ‘Kakel Kois’, omdat hij al zo vroeg zo goed en veel kon praten. De performance heet dan ook; ‘Kakel Kois op de Praatstoel’. Krijnen neemt plaats op een speciaal voor hem gemaakte praatstoel, gemaakt door meubelmaker Mark Beverwijk. Vanuit die praatstoel antwoord Cees de vragen die hem gesteld worden. En hij vertelt, want hij is ook een verhalenverteller, waarbij het vaak de vraag is of het echt is gebeurd of niet. 

Krijnen: ”Adelheid Roosen wil graag meedoen. We kennen elkaar al jaren. Een van haar vragen weet ik al, want zolang ik haar ken vraagt ze me: ‘Waar ben je in godsnaam weer mee bezig, Cees?’ Maar de andere vragen zijn nieuw voor mij.” Ook Huub Stapel, theatermaker Gerardjan Rijnders, zangeres Paulette Willemse en Patty Brard hebben hun medewerking toegezegd. Zij stellen die ene belangrijke levensvraag aan Cees. Zo wordt het twee dagenlang een doorlopende performance van 11.00 tot 18.00 uur.

In de expositieruimte van het Naaiatelier, gevestigd aan de Spaarnwouderstraat 124 ,hangen ter illustratie alle voorgaande edities van de kunstkrant TH.EVERYTHING die Krijnen al sinds 2011 uitgeeft. Het eerste exemplaar van nummer 6 wordt tijdens de podcast performance aan iemand uitgereikt. Wie dat is, bepaalt de kunstenaar vanuit zijn praatstoel ter plekke.

Kijk voor meer informatie op www.naaiatelierhaarlem.nl en www.ceeskrijnen.com

Afbeelding
advertentie
advertentie