Kunstcentrum De Kolk dreigt in zwaar weer te komen, vaste lasten flink hoger door nieuwe huurbaas

21 oktober 2022 om 12:41 Kunst Walter Blazer
portret Johanna
portret Johanna

SPAARNDAM Kunstcentrum De Kolk, al vanaf 2007 een vaste waarde en draaiend op vrijwilligers, is een plek waar kunstenaars graag exposeren zoals de Haarlemse kunstenaar Inge Evers: “Johanna van Steen, die het centrum runt, speelt het al jaren klaar om de ruimtes bij elke nieuwe expositie tot iets ongekends te transformeren.” Maar omdat er een nieuwe huisbaas is, zijn de vaste lasten flink gestegen en zit het centrum weer in zwaar weer. Johanna: “Binnen vijf jaar zal met de wettelijke toegestane huurverhogingen de huurprijs verdubbelen.”

Aangenaam verrassend vindt Inge Evers de expositieruimte, zowel de plek in het historisch deel van het dorp als het pand zelf.  De indeling in drie ruimtes is verbonden door een lange gang, biedt veel meters muur en de mogelijkheid om de intieme ruimtes te vullen met klein en groot werk. 

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 nov. 2022, 14:33 Verbruiksplafond rekent voor velen niet af met hoge energierekening, Haarlemmers gebruiken teveel gas
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt. 2022, 12:37 Raadscommissie vraagt om meer mogelijkheden om energiearmoede te bestrijden
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt. 2022, 10:52 Haarlems nachtleven heeft nieuwe impuls nodig
PREMIUM
Afbeelding
Winkels 30 okt. 2022, 16:16 Wick Alphenaar viert bijzonder jubileum, 70 jaar lang in de familiezaak
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 29 okt. 2022, 15:45 Ludo van der Winkel: ‘Onze zoon van 4 spreekt na vier maanden al beter Duits dan wij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 28 okt. 2022, 19:58 Wethouder De Raadt: ‘Overleg met verhuurder De Kolk is niet nodig’