Afbeelding
Menno van der Meulen.com

Haarlemse regisseur valt in de prijzen met korte film

lokaal

HAARLEM De Sci-Fi 'God Glitch' heeft afgelopen weekend op overtuigende wijze het 48 Hour Film Project op Go Short International Short Film Festival Nijmegen gewonnen. Hiermee is het de eerste film die zich plaatst voor de wereldfinale die volgend jaar in Rotterdam zal worden georganiseerd. In deze film van de in Haarlem woonachtige  regisseur Gideon van Eeden wordt een toekomst geschetst waarin de mens van geboorte tot na de dood in algoritmes wordt omschreven en beoordeeld. De film volgt twee geliefden die hiermee worden geconfronteerd.

Amsterdams scenarioschrijver Dick van den Heuvel slaagt er met de uit Zuid-Afrika afkomstige regisseur Gideon van Eeden in om een toekomstbeeld neer te zetten dat je aan het denken zet. Samen met DOP Ray van der Bas brengt van Eeden dit op overtuigende wijze in Beeld. 'God Glitch' won met Bas Muijs, Mouad Ben Chaib en Rebecca Bakker, tal van Awards waaronder Beste Acteur, Beste ensemble acteren, Beste Sound design en Beste Regie. Dit naast alle nominaties waaronder beste actrice en het beste script. De belangrijkste prijs was natuurlijk die van Beste Film.

Het succes van Team "Krav Maga", samengesteld door producente Lies Waterman, komt niet uit de lucht vallen. Van Eeden en Van der Bas wonnen al eerder diverse prijzen met hun korte films 'Bijltjesdag' en 'The Apricot Tree'. De jury stond voor een moeilijke opgave door de absurd hoge kwaliteit van de inzendingen. ,,We zijn erg blij met deze film", aldus organisator Pierre van Megen.

De makers zijn erin geslaagd een film te maken met Internationale allure, zonder afbreuk te toen aan de Nederlandse signatuur. Het is de eerste film die zich rechtstreeks plaatst voor de Filmapalooza. Dit is de wereldfinale waar uit 5000 films, die wereldwijd in het kader van het 48 Hour Film Project worden geproduceerd, een winnaar wordt gekozen. Ook heeft de film een reële kans om zich te plaatsen voor het Filmfestival van Cannes (2020). Tot die tijd zal de film vertoond worden op verschillende Nationale en Internationale filmfestivals. 

advertentie