Uitreiking certificaten.
Uitreiking certificaten. KSO

Uitreiking Keurmerk Sociale Onderneming

Maatschappelijk Deel je nieuws

Het Keurmerk Sociale Onderneming is uitgereikt aan Mondial Baars Verhuizingen uit Haarlem. Met het certificaat laat het verhuisbedrijf uit Haarlem zien dat ze zich op sociaal vlak inzet voor haar stad.

Of het nu gaat om social return on investment, vrijwilligerswerk of het sponsoren van goede doelen: het bedrijf (sinds 1928 gevestigd in Haarlem) neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit aan kunnen tonen dat zij zich écht sociaal opstellen. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken: dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.
Met het behalen van het certificaat laat het team van Mondial Baars zien dat ze aantoonbaar bijdraagt aan de Duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Maatschappelijk aandeel

Mondial Baars Verhuizingen maakt onderdeel uit van de landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers (met vestigingen in heel Nederland). Alle vestigingen hebben het certificaat behaald. KSO Nederland heeft berekend dat de 20 Mondial-bedrijven gezamenlijk in 2019 zelfs een maatschappelijk aandeel van 1.620.490 miljoen euro hebben gerealiseerd. De waarde van het maatschappelijk aandeel is een optelsom van het aantal uren vrijwilligerswerk van de medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van de sponsoring in geld en waarde van middelen die beschikbaar zijn gesteld aan de samenleving. Kortom: een mooie teamprestatie!

advertentie
advertentie