Afbeelding
Archief

Documentaire ‘Blik op geld’ belicht Haarlemmers met financiële zorgen

Maatschappelijk

HAARLEM De documentairereeks ‘Blik op Geld’ gaat donderdag 12 november in première tijdens een openbaar webinar. ‘Blik op Geld’ is een serie van zes korte documentaires. De serie laat zien waar Haarlemmers met financiële zorgen terecht kunnen en wat de gevolgen van geldzorgen zijn voor hun sociale en economische leven.

Filmmakers Mirna Ligthart, Sander van Weert en Marieke Boon hebben in opdracht van de organisatie ‘Geldzorgenvrij’ zichtbaar gemaakt welke hulp en ondersteuning er zijn in Haarlem voor inwoners met geldzorgen en schulden. In de films zijn jongeren (onder de 27) en ouderen (60+) aan elkaar gekoppeld. Zij interviewen elkaar maar ook ervaringsdeskundigen plus specialisten op het gebied van schulden en schuldsanering.

Vanwege de coronacrisis en de toenemende werkeloosheid verwacht Geldzorgenvrij dat het aantal Haarlemmers met schulden en financiële zorgen sterk zal stijgen.’Blik op Geld’ toont een divers beeld van de vele Haarlemse organisaties en instellingen die te maken hebben met de geldzorgen van bijvoorbeeld hun personeel, studenten en cliënten. De documentairereeks laat ook de oplossingen en mogelijkheden zien die bijvoorbeeld het Nova College, het Spaarne Gasthuis, de gemeente Haarlem en Geldzorgenvrij bieden op het gebied van schulden en financiële zorgen.

Donderdag 12 november tussen 10.00 en 11.00 uur gaat ‘Blik op Geld’ in première tijdens een openbaar en gratis toegankelijk webinar (voor aanmelding en meer informatie zie www.geldzorgenvrij.nl). Naast de filmvertoning zijn een aantal kenners op het gebied van schulden en geldzorgen aanwezig. De Haarlemse wethouder ruimtelijke ordening Sociale Zaken Floor Roduner opent het webinar. Naast de filmvertoning spreken deskundigen zoals PvdA statenlid Provincie NH Sandra Doevendans, zij is uitgenodigd als ervaringsdeskundige. Het webinar is in samenwerking met de gemeente Haarlem en Geldzorgenvrij.

Het doel van de documentaire is dat de Haarlemmers inzicht krijgen in hun schuldenproblematiek en in hun financiële situatie waar een schuldenoverzicht onderdeel van uitmaakt. Hulpvragers kunnen vervolgens de juiste stappen zetten om hun problemen op te lossen en met behulp van het schuldhulpmaatje zoeken naar oplossingen. De hulp van Geldzorgenvrij is gratis. Coördinator van Geldzorgenvrij is Hanneke Versluis. Geldzorgenvrij is lid van de landelijke organisatie Schuldhulpmaatje.


advertentie