Afbeelding
Eigen Foto

Hovenier helpt een handje

Maatschappelijk

HAARLEM Tuin Totaal Hoveniersbedrijf ging afgelopen vrijdag op bezoek bij de familie Sellier in de Bertha von Suttnerstraat om hun tuin gratis onder handen te nemen in het kader van het project ‘Hovenier Helpt’, een initiatief van TuinKeur waarmee hulpbehoevenden in heel Nederland worden verrast met een onderhoudsbeurt van hun tuin.

Niet iedereen is in staat om een eigen tuin te onderhouden. Dit kan bijvoorbeeld door ziekte komen of door andere vervelende omstandigheden. “Deze mensen hoe graag ze ook willen zijn niet meer in staat om dit te doen”, laat Tjark Jan Wierenga van Tuinkeur weten. “De slogan van Tuinkeur is ‘Groen doen is goed doen’, dus we dragen graag ons steentje bij met ‘Hovenier Helpt’.

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf uit Haarlem deed ook dit jaar aan het project mee en ging afgelopen vrijdag langs bij de familie Sellier. Moeder Jeane is na een CVA halfzijdig redelijk verlamd en zit in een rolstoel. Daarnaast maakt zij gebruik van een scootmobiel. Wijlen haar ex-man dacht enige tijd geleden dat het een goed idee was om bamboe in de tuin te plaatsen. De plant is echter gaan woekeren en daardoor groeit er niks anders meer dan bamboe in de tuin.

“De wortels zaten echt overal en de tegels lagen al wat ongelijker. Tijd voor actie dus, maar mevrouw kon het zelf niet meer doen en ook voor een vrijwilliger was het eigenlijk geen doen meer. Er was echt zwaar geschut nodig om dit voor elkaar te krijgen. Met heel wat noeste arbeid heeft Tuin Totaal de plant afgelopen weekend onder controle weten te krijgen. Dankbaar werk want deze dame staat ook a;tijd klaar voor andere, het is een vrouw met een groot hart en we zijn blij daar iets voor terug te kunnen doen”, besluit Wierenga.

Afbeelding
advertentie
advertentie