JCI Appeltaartenactie.
JCI Appeltaartenactie. JCI Kennemerland

Taartje voor de Koning en andere Jarige Jobben

Maatschappelijk

HAARLEM De JCI Appeltaartenactie uit Heemstede wordt al ruim 40 jaar door JCI Kennemerland georganiseerd en mét succes. Alle leden van de Kamer bakken zelf appeltaarten en verkopen deze op de vrijmarkt voor een goed doel dat jaarlijks gekozen wordt. Omdat de oorspronkelijke editie op Koningsdag dit jaar vanwege corona niet door gaat wordt de Appeltaartenactie in een digitaal jasje gestoken. 

“We bedenken graag nieuwe plannen om de traditie toch voort te kunnen zetten” vertelt Karin van den Hurk van de organisatie. De taarten worden dit jaar online verkocht via de website van JCI Kennemerland. Op Koningsdag kunnen de taarten (of taartpunten) vervolgens worden opgehaald bij diverse afhaallocaties te Haarlem en Heemstede. “Nieuw is de mogelijkheid om een appeltaart(punt)te doneren. Dit kan al vanaf 5 euro. We willen dit graag laagdrempelig aan kunnen bieden”, aldus Van den Hurk.

KONINGSDAG De gedoneerde taarten bezorgen de leden van JCI Kennemerland op Koningsdag bij mensen die wel een taartje kunnen gebruiken. “Daarbij denken we aan verzorgingshuizen en woongroepen, maar ook zelfstandig thuis wonende op hoge leeftijd of iemand anders die een taartje heeft verdiend. Wat zou het fantastisch zijn als we veel mensen blij kunnen maken op Koningsdag”, laat Van den Hurk weten. 

JARIGE JOB Het opgehaalde bedrag is bestemd voor het goede doel ‘Stichting Jarige Job’ (www.stichtingjarigejob.nl). In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!.

“We zijn erg benieuwd hoeveel kinderen we met deze actie een verjaardag kunnen geven. Net als de Koning, wilt iedereen zijn verjaardag toch vieren!” aldus Van den Hurk.

JCI JCI Kennemerland hoopt volgend jaar weer gewoon op de vrijmarkt in Heemstede te kunnen staan, zodat deze traditie alsnog succesvol voortgezet kan worden op de oude, vertrouwde manier. JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren de leden diverse initiatieven  om, in hun eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd heeft JCI meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is. Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.

advertentie
advertentie