Afbeelding
Eigen Foto

Speeltuin Ramplaankwartier start crowdfundingsactie om speeltuin te redden

Maatschappelijk

HAARLEM Het bestuur van de speeltuin in het Ramplaankwartier is een crowdfundingsactie gestart om samen met wijkbewoners, bedrijven en fondsen een nieuwe speeltuin te realiseren in het Ramplaankwartier. “Vrijwel alle bestaande toestellen zijn afgekeurd en zijn dus hard toe aan vervanging. Hiervoor kunnen wij alle hulp gebruiken”, zo laat het bestuur van de speeltuin aan de Croesenstraat weten.

Midden in het Ramplaankwartier bevindt zich al meer dan een eeuw een speeltuin. De speeltuin bestond reeds voordat de gemeente Haarlem in 1927 het Ramplaankwartier annexeerde. De oorspronkelijke naam was Speeltuin Overveen. Ondanks de lange en rijke historie van de speeltuin, is de toekomst al enkele jaren onzeker. Er is vanwege geldgebrek lange tijd weinig aan het terrein en onderhoud van de toestellen gedaan, waardoor de speeltuin verloederde.

Nadat in 2019 bleek dat een groot deel van de toestellen in de speeltuin niet meer aan de normen voldeed, stelde de gemeente Haarlem verschillende scenario’s op om de boel te verbeteren. Ook maakte de beheerder van de speeltuin, Haarlem Effect, de onveilige toestellen weer in orde. Desondanks staat het water de speeltuin momenteel aan de lippen en moet er dringend actie ondernomen worden om de toekomst van de speeltuin veilig te stellen.

“Momenteel bevinden veel speeltoestellen zich in slechte staat en de meeste zijn zelfs afgekeurd”, laat Fieke Vermeer namens het bestuur weten. “Het bestuur vond het dan ook de hoogste tijd om opnieuw in actie te komen met en grootschalige vernieuwing in plaats van een kleine aanpassing elk jaar. Het vernieuwen van de speeltuin kost alleen erg veel geld en wij krijgen als speeltuinvereniging maar een zeer beperkte bijdrage van bijvoorbeeld de gemeente Haarlem. Om toch in 2021 een start te kunnen maken, hebben we de afgelopen jaren de bijdrages van onze leden opgespaard, om nu ook als vereniging een stuk bij te kunnen dragen. Daarmee zijn we er alleen nog lang niet, we proberen dan ook het resterende bedrag bij elkaar te krijgen via fondsenwerving, sponsoring van bedrijven en donaties”.

De speeltuin kan de hulp van de inwoners van Haarlem dan ook hard gebruiken om de speeltuin weer de glorie van weleer te geven en is een steunactie gestart. “Hopelijk halen we daardoor ons doelbedrag en kunnen we een speeltuin realiseren waar zowel kinderen naar hartenlust kunnen spelen als ook de oudere generatie aan sociale en culturele activiteiten kan deelnemen”, besluit Vermeer.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie