Afbeelding
Eigen Foto

JCI Kennemerland zamelt levensmiddelen voor Oekraïne in bij Albert Heijn Vos

Maatschappelijk

HAARLEM Bij vier winkels van Albert Heijn Vos in Haarlem wordt zaterdag 12 maart een inzamelingsactie van levensmiddelen voor Oekraïne gehouden. Initiatiefnemer van deze actie is JCI Kennemerland. Klanten kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur extra levensmiddelen kopen en deze artikelen direct doneren. Alle gedoneerde goederen gaan direct op transport richting Oekraïne.

JCI is een internationale netwerkorganisatie met 200.000 leden in 110 landen. In Nederland telt JCI 2.500 leden in honderd regio’s. De Nederlandse afdeling van JCI kwam na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne direct in actie en besloot acties op te zetten om de inwoners van het land te helpen. En met succes. Er zijn door het hele land inmiddels tien inzamellocaties waar alle artikelen worden verpakt, gelabeld, gesorteerd en zo snel mogelijk op transport worden gezet. Het grote voordeel is dat de Nederlandse tak van JCI in direct contact staat met afdelingen in Oekraïne, Polen, Slowakije en Roemenië. Daardoor konden inmiddels vier vrachtwagens met goederen afgeleverd worden. 

Om de landelijke actie te ondersteunen, hebben de leden van JCI Kennemerland een Haarle inzamelactie georganiseerd, in samenwerking met Albert Heijn Vos en met behulp van Lionsclub Over den Duin. Zaterdag 12 maart kunnen klanten van vier vestigingen van Albert Heijn Vos tussen 10.00 en 15.00 uur extra boodschappen doen en deze doneren voor Oekraïne. De vestigingen die meedoen zijn gevestigd aan de Menno Simonszplein 6 (Westergracht), Spoorwegstraat 1-3, Schipholweg 5 en Drossestraat 11 (Raaks). In de supermarkt hangt een lijst met artikelen die worden ingezameld. 

Daarnaast draagt Albert Heijn Vos ook nog op een andere manier haar steentje bij voor Oekraïne. Deze hele maand is de actie ‘Hulp voor Oekraïne’ het statiegeld doel bij Albert Heijn Vos. Dat betekent dat alle statiegeld-inkomsten bij de locaties van Albert Heijn Vos beschikbaar gesteld worden aan JCI Kennemerland. Hiermee kunnen transportkosten richting Oekraïne bekostigd worden.

Het is ook mogelijk om de actie van JCI Nederland te ondersteunen met een gelddonatie. Dat kan heel eenvoudig via een Tikkie. Alle gelddonaties worden gebruikt om goederen te transporteren naar de grensgebieden en/of voor het lokaal aanschaffen van hulpgoederen. Klik voor het doneren via Tikkie HIER of scan de QR-code.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie