Kledinginzameling
Kledinginzameling Gemeente Heemstede

Kleding- en textielinzameling voor Oekraïense vluchtelingen

Maatschappelijk

HEEMSTEDE Volgende week zullen de eerste vluchtelingen in het voormalig politiebureau in Heemstede worden opgevangen. WIJHeemstede vraagt kleding, textiel en andere spullen te doneren.

KLEDING EN TEXTIEL Alle kleding en textiel die heel, schoon gestreken en gevouwen is, kunnen inwoners doneren. Het gaat om jassen, schoenen, overige kleding en beddengoed. Iedere woensdag en vrijdag kan de kleding en textiel ingeleverd worden op de tweede verdieping van Plein1. Er staan dozen klaar waar de spullen direct in gesorteerd worden. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen.

SPULLEN Voor de inrichting en opvang van de vluchtelingen is de organisatie op zoek naar verschillende spullen. Dit varieert van grote huisraad als (klap)stoelen, (klap)tafels, eenpersoonsbedden en matrassen, kastjes, koelkasten tot klein huisraad. Zoals beddengoed, pannen (inductie-elektrisch koken), kleding en speelgoed. Let wel dat deze spullen veilig, schoon en netjes ingeleverd moeten worden.Dit kan bij de Snuffelmug en Plein1. Er zijn hier speciale dagen en tijden voor ingericht.

INLEVEREN Bij de Snuffelmug kan groot huisraad afgeleverd worden, zoals bedden, (klap)stoelen, koelkasten, bestek, pannen, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bij Plein1 kan klein huisraad gebracht worden afleveren, zoals beddengoed, kleding, speelgoed, op elke woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor vragen over het doneren van spullen, stuur een e-mail naar oekraine@heemstede.nl .


advertentie