Samen met de deelnemers van de ‘open eettafel’ nemen Jan Wim Franken (l) en Johan vanBuren (r) de bankjes officieel in gebruik.
Samen met de deelnemers van de ‘open eettafel’ nemen Jan Wim Franken (l) en Johan vanBuren (r) de bankjes officieel in gebruik. Welzijn Bloemendaal

Nieuwe bankjes voor Welzijn Bloemendaal

Maatschappelijk

BLOEMENDAAL Aan alles komt een eind en dat gold ook voor de houten tuinbanken die jarenlang voor het karakteristieke pand van Welzijn Bloemendaal stonden. Tot een deelnemer aan de ‘open eettafel’ vorig jaar pardoes door één van de bankjes heen zakte. Dat liep gelukkig met een sisser af. 

Brederode Wonen, verhuurder van het pand en eigenaar van de bankjes kwam gelijk om het bankje te repareren maar na grondige inspectie kwam men tot de conclusie dat beide bankjes dusdanige mankementen vertoonden dat reparatie niet meer de moeite waard was. De bankjes werden afgevoerd en vorige week werden er twee robuuste en spiksplinternieuwe banken voor teruggeplaatst. De bezoekers van de ‘open eettafel’ waren erg blij met het voortvarende optreden van Brederode Wonen en vroegen aan de directeur Jan Wim Franken of hij de bankjes officieel met hen in gebruik wilde nemen. Die was daar gelijk voor te porren. 

Hij gaf aan dat Brederode Wonen niet alleen hecht aan goede woningen maar dat de woonomgeving tevens zo belangrijk is. “Wij willen dat onze huurders zich prettig voelen op de plek waar ze leven en dat geldt ook voor hun bezoekers, zoals in dit geval. Vanuit ons leefbaarheidsbudget hebben we gelukkig ook de mogelijkheid daar een bijdrage aan leveren”, aldus Franken.

advertentie
advertentie