Afbeelding
Eigen Foto

Haarlemse stichting Nooit Voorbij genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijs

Maatschappelijk

HAARLEM De Haarlemse stichting Nooit Voorbij is een van de vijf instanties die dit jaar is genomineerd is voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Uit heel Nederland namen 129 vrijwilligersorganisaties de afgelopen maanden een vlog op waarin ze lieten zien hoe trots ze zijn op hun team met vrijwilligers. Een selectiecommissie nomineerde daarvan vijf organisaties om deel te nemen aan de online-programma reeks waarin gestreden gaat worden om de hoofdprijs van 15.000 euro.

De Haarlemse stichting Nooit Voorbij is opgericht in november 2020. Een stichting door ouders van een overleden kind voor ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind. Inmiddels werken er vijftig vrijwilligers mee. De stichting organiseert bijeenkomsten, workshops, kampen, koppelen rouwmaatjes, helpen ouders, broertjes en zusjes met het opschrijven van hun verhaal en brengen boeken uit en helpen hen waar nodig Is.

In de komende weken starten zes BN-ers als vrijwilligers bij alle genomineerde organisaties. Naast Nooit voorbij zijn dat Oma’s Soep uit Amsterdam, Dierenwelzijn Walcheren, VIP Voorelkaar uit Rijen en De Dorpse Welle uit de provincie Groningen. Zij kunnen bezoek verwachten van onder andere tv-presentator Tim Senders en voormalig paralympisch kampioene Annette Roozen. Zij bekijken bij de genomineerden onder andere hoe makkelijk het er is om er te starten als vrijwilliger, of vrijwilligers goed worden ingewerkt, of de begeleiding goed is en of het daadwerkelijk iets nuttigs gedaan kan worden. 

Een jury van organisatie-experts beoordeelt uiteindelijk welke organisatie de hoofdprijs van 15.000 euro wint. Dit is te volgen in vier afleveringen die in juni online te volgen zijn. Wanneer dat gebeurt, wordt nog bekend. De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, reikt in de laatste van de vier afleveringen de prijs uit. TV-presentator Bas Westerweel presenteert de uitreiking.

Met De Nationale Vrijwilligersprijzen wil de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk vrijwilligersorganisaties in heel Nederland waarderen en erkennen. Met de online programmareeks laten de VNOV zien hoe nodig vrijwilligers zijn, hoe mooi het werk is en ook hoe rauw het soms kan voelen. Uiteindelijk draait het om de vraag: hoe zou Nederland eruitzien zonder vrijwilligers? Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligersprijzen.nl.

advertentie