Het Bloemendaalse gemeentehuis.
Het Bloemendaalse gemeentehuis. Mariëlle Tukker

Gemeente Bloemendaal bereidt zich voor op tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen park Vogelenzang

Maatschappelijk

BENNEBROEK De gemeente Bloemendaal heeft onderzocht op welke locaties er snel opvang geboden kan worden aan Oekraïense vluchtelingen. Op Landgoed Dennenheuvel zijn inmiddels de eerste vluchtelingen opgevangen. Ook Park Vogelenzang wordt voorbereid op de komst van vluchtelingen. Omwonenden zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld en uitgenodigd voor een bijeenkomst op 10 mei in Dorpshuis Vogelenzang.

Gemeenten is gevraagd om in korte tijd in totaal 50.000 opvangplekken beschikbaar te hebben voor vluchtelingen uit Oekraïne. Regio Kennemerland heeft de opdracht gekregen met grote spoed 3000 opvangplekken te realiseren. Voor Bloemendaal betekent dit opvang voor 129 mensen. Waarschijnlijk zijn later nog meer plekken nodig.

AANTALLEN Op Landgoed Dennenheuvel is plaats voor 56 Oekraïense vluchtelingen. Op Park Vogelenzang worden de komende tijd gefaseerd Oekraïners gehuisvest. Er is plaats voor ongeveer 100 vluchtelingen.

BIJEENKOMST Op 10 mei organiseert de gemeente van 19.30 tot 21.00 uur in Dorpshuis Vogelenzang een bijeenkomst voor omwonenden van Park Vogelenzang. Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen omwonenden en andere geïnteresseerde bewoners van de gemeente Bloemendaal hun vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Park Vogelenzang kwijt.

Meer weten over opvanglocaties, registreren of wilt u zelf hulp bieden? Kijk op bloemendaal.nl/oekraine.

advertentie