Afbeelding
Eigen Foto

DOCK nodigt Haarlemmers uit voor gesprek en ‘bakkie koffie’

Maatschappelijk

HAARLEM DOCK Haarlem organiseert regelmatig ‘Bakkie in de Buurt’: een bijeenkomst in de wijk waarbij medewerkers van DOCK Haarlem er op uit gaan met de Buurttuk of een bakfiets en de inwoners buiten ontmoeten voor een gesprek met een gratis kopje thee of koffie. Tijdens Bakkie in de Buurt kunnen bewoners gezellig een praatje komen maken, in gesprek gaan met de medewerkers over de behoeften in de wijk, maar ook andere buurtgenoten leren kennen. 

De opbouwwerkers van DOCK Haarlem zijn graag op de hoogte van wat er speelt zodat ze de wijk en de bewoners zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Opbouwerker van DOCK Haarlem Daphne Smit: “Bakkie in de Buurt is een fijne, laagdrempelige manier om inwoners te ontmoeten. Niks hoeft, je mag gewoon een praatje komen maken, maar als je een serieus onderwerp wilt bespreken dan kan dat ook. Met een lekker kopje thee of koffie of een heerlijke kom soep voelen de mensen zich al gauw op hun gemak en ontstaan er hele waardevolle gesprekken. ‘Waardevol’ is hierbij een uiteenlopend begrip, zo worden er soms prachtige buurtinitiatieven geboren maar kan het ook zo zijn dat alleen een luisterend oor al genoeg is.” 

Buurtbewoner Emma die woonachtig is in Hof van Leijh waar Bakkie in de Buurt ook regelmatig georganiseerd wordt, geeft aan dat het voor haar vooral waardevol was voor het leren kennen van nieuwe mensen binnen dit nieuwbouwcomplex. “Door Bakkie in de Buurt kan ik makkelijk contact maken met andere buurtbewoners. Ik spreek hen nu ook regelmatig bij anderen activiteiten. Ik doe zelf liever niet mee, maar ik maak wel graag foto’s van de activiteiten. Mijn buren stonden een keer zo mooi op de foto, dat ik het heel leuk vond om de foto af te laten drukken en cadeau te doen.”

Ook eens aanschuiven voor een kopje koffie en een leuk gesprek? Dat kan aan de Laan van Berlijn iedere woensdag van 13.00 tot 14.30 uur en in de Meerwijk iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur. Daarnaast staat donderdag 12 en 19 mei van 15.00 tot 16.00 uur de koffie klaar in de Paus Leostraat en in de rode flat aan de Laan van Angers kan men vrijdag 13, 20 en 27 mei van 10.30 tot 11.30 uur terecht.

DOCK Haarlem werkt voor ‘Bakkie in de Buurt’ samen met diverse partners zoals Het Open koffie Huis die regelmatig voorziet in verse soep, bibliotheek Zuid-Kennemerland die terugkerend aanhaakt voor een mooi verhaal door een verteller, Pré Wonen die ook vaker aanwezig is om vragen over wonen te kunnen beantwoorden, Diaconie van de Protestantse Gemeente Haarlem voor een stukje bezinning en de wijkraden om ook direct aanspreekbaar te zijn voor de inwoners. 

Bakkie in de Buurt wordt in diverse wijken in Haarlem Noord, Oost en Schalkwijk georganiseerd waarvan de data en updates te vinden zijn op www.facebook.com/dock.haarlem. Voor meer informatie over DOCK Haarlem kijk op: www.dock.nl/haarlem. Wie ook een “Bakkie in de Buurt’ in de eigen wijk wil, kan contact opnemen via 06-59966505 of dsmit@dock.nl

advertentie
advertentie