Afbeelding
Eigen Foto

‘Vrijwilligerswerk bij Sint Jacob is dankbaar werk’

Maatschappelijk

HAARLEM Sinds negen maanden organiseert Astrid als vrijwilliger creatieve activiteiten voor bewoners van het woonzorgcentrum Meerhoeve, onderdeel van ouderenzorgorganisatie Sint Jacob. En dat bevalt haar uitermate goed. “Vrijwilligerswerk bij Sint Jacob is zulk dankbaar werk”, zegt ze. 

Astrid’s schoonmoeder woont in Meerhoeve en tijdens haar regelmatige bezoekjes zag ze dat er veel verschillende activiteiten voor de bewoners werden georganiseerd. Zelf is ze een echte ‘crea bea’ die bruist van de ideeën. Toen ze een schilderactiviteit begeleidde, bleek dit een groot succes. Dit wilde ze wel vaker doen voor de bewoners. 

Astrid is vrijwilliger op de afdeling met bewoners met dementie. Met haar creatieve activiteiten zorgt ze voornamelijk voor gezelligheid en extra aandacht voor de bewoners. Het resultaat van een middag knutselen is een leuke bijkomstigheid daaraan.

Als vrijwilliger heeft Astrid de vrijheid om zelf de activiteiten te bedenken aan de hand van thema’s zoals de seizoenen en feestdagen. In de lente heeft ze, samen met de bewoners, een weide gemaakt met lammetjes en mandjes met paaseieren. Mooie, fleurige decoratie voor op de afdeling. Bewoners genieten daarvan. “Soms is een glimlach van een bewoner genoeg. Dan ga ik met een voldaan gevoel naar huis”, vertelt Astrid vol enthousiasme.

Ook graag een glimlach op de gezichten van cliënten en revalidanten toveren met en luisterende oor of helpende hand? Vrijwilligerswerk bij Sint Jacob kan op veel verschillende manieren. Kijk op sintjacob.nl voor de vacatures. Meer info? Mail naar jacobactief@sintjacob.nl of bel 023-8922900.

advertentie