Afbeelding
Neel van Erve (In the Picture)

‘Buurtplaats Geld & Ontmoeting’ geopend in bibliotheek Schalkwijk.

Maatschappelijk

[HAARLEM] In de bibliotheek in Schalkwijk werd donderdag 19 mei de ‘Buurtplaats Geld & Ontmoeting’ officieel geopend. Hier kunnen inwoners van Schalkwijk sinds 14 april iedere donderdag van 14.30 tot 16.15 uur op het ‘meemaakpodium’ terecht met vragen over geld en activiteiten in de buurt.

De eerste edities van de Buurtplaats waren zeer geslaagd. Veel mensen zijn geholpen met hun vraag en er zijn leuke ontmoetingen met wijkbewoners geweest. Er werden veel vragen gesteld over allerhande zaken, bijvoorbeeld over de eenmalige energietoeslag van de gemeente Haarlem. Ook hier kunnen de medewerkers van de Buurtplaats bij helpen. Sinds donderdag 19 mei hebben ook BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving zich aangesloten bij de Buurtplaats. Samen met hen en alle andere partners kan de Buurtplaats nog beter klaarstaan voor alle bewoners van Schalkwijk.

De Buurtplaats Geld & Ontmoeting is een samenwerking van: Bibliotheek Schalkwijk, DOCK Haarlem, Ervaringsdeskundige Armoede en Sociale uitsluiting, Humanitas, BUUV Haarlem, Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving, Afdeling Minima Gemeente Haarlem, SSHO Stichting Somaliërs Haarlem en omgeving, Stichting Samen Haarlem, Sociaal Raadslieden en de Sociaal Wijkteams Schalkwijk.

advertentie