Afbeelding
Eigen Foto

Oekraïne-benefiet met Fleur de Weerd in Kennemer Boekhandel

Maatschappelijk

HAARLEM In de Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3) vindt woensdag 29 juni vanaf 19.30 uur een speciale Oekraïne-avond plaats. Bijzondere gast is schrijver en journalist Fleur de Weerd, zij wordt geïnterviewd door boekverkoper en antropoloog Franka Wijers.

Auteur, correspondent en Oekraïne-kenner Fleur de Weerd debuteerde in 2015 haar boek ‘Het land dat maar niet wil lukken: een reis door het grillige Oekraïne’, wat beloond werd met de Bob den Uyl Prijs voor het beste journalistieke boek van het jaar. Inmiddels is de titel weer actueler dan ooit, en voorzien van nieuw voorwoord. Deze avond is er ook een uitgebreide Oekraïne boekentafel met allerlei titels over Oekraïne, of geschreven door Oekraïense auteurs.

De opbrengsten van de ticketverkoop en vijf euro per verkocht boek worden gebruikt om een Oekraïenstalige en beginnersniveau Nederlandstalige boeken in te kopen voor een Oekraïense kinderbibliotheek. Deze zal geplaatst worden in het dagcentrum van de Haarlemse Stichting RASOM (Oekraïens voor ‘samen’). In de Gierstraat onder de huidige HEMA/oude V&D hebben zij een dagcentrum ingericht waar alle leeftijden terecht kunnen voor leuke, nuttige, gezonde en gezellige activiteiten en diensten.

Kaarten kunnen voor 10 euro gereserveerd worden via info@kennemerboekhandel.nl of 023-5251944.

advertentie