Klimaatactivisten protesteren rond provinciehuis en eisen sluiting Tata Steel

24 jun, 16:24 Maatschappelijk
Joost Verhagen/BDU
Afbeelding

HAARLEM Ongeveer twintig klimaatactivisten hebben vrijdagmiddag actie gevoerd rond het provinciehuis in Haarlem om de onmiddellijke sluiting van Tata Steel in IJmuiden te vorderen van de provincie. Zeker drie activisten wisten over het hek van het provinciehuis te klimmen, waarvan er in ieder geval twee werden aangehouden voor de politie. 

Volgens de activisten is Tata Steel verantwoordelijk voor een disproportionele uitstoot van vervuilende stoffen en kan de provincie niet anders dan overgaan tot sluiting. Daarbij willen de actievoerders ook dat er een rechtvaardige regeling wordt getroffen voor de werknemers van het staalbedrijf. Onder de activisten bevonden zich onder andere sympathisanten van Extinction Rebellion, Christian C..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’