Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’

29 jul, 16:52 Maatschappelijk
Willem Brand/BDU
Afbeelding

HAARLEM In bibliotheek Haarlem Centrum in de Gasthuisstraat kunnen de leden vanaf 1 augustus weer zelf struinen langs de boeken. De fictieboeken staan gewoon weer op alfabet. Er is de afgelopen maand ook hard gewerkt aan het creëren van meer zit- en studieplekken. De entree is veranderd, er is nieuwe uitleenapparatuur geïnstalleerd.

Directeur Roxane van Acker ontvangt haar gast in een nieuw gecreëerd zitruimte. “Er waren zo’n tachtig zit- en studieplekken. Exacte aantallen weten we niet, maar door de nieuwe inrichting zijn er best wat plekken gekomen. De meeste ‘winst ’zit in zitruimtes met ‘nieuwe’ (tweedehands) stoelen. De stoelen en fauteuils hebben we via Marktplaats en tweehandswinkels gekocht. We maken zo l..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’