Een hond in huis geeft veel gezelligheid, ook al is het maar eens in de week.
Een hond in huis geeft veel gezelligheid, ook al is het maar eens in de week. Bram Kloos

Stichting OOPOEH zoekt Haarlemse senioren die op een hond willen passen

Maatschappelijk

HAARLEM Heel wat hondenbezitters zijn op zoek naar een vertrouwde oppas om af en toe op hun trouwe viervoeter te passen. Tegelijkertijd zijn er veel senioren die graag de gezelligheid van een hond willen, maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting OOPOEH doet dat al 10 jaar met veel succes. Omdat er in Haarlem een tekort aan senioren is ontstaan die op een hond willen passen, is de stichting daar nu naar op zoek. 

Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en meer sociale contacten in de buurt. Nu we weer meer naar buiten gaan, is een (oppas)hond bovendien een ideale stok achter de deur om er op uit te gaan en samen met een viervoeter van het mooie weer te genieten.

Stichting OOPOEH - Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - is 10 jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling. Ellen Groneman (directeur Stichting OOPOEH): “senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen dier beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” 

In Haarlem is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Nu baasjes weer vaker naar kantoor gaan zijn er veel lieve honden beschikbaar om op te passen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.

advertentie
advertentie