Afbeelding
Eigen Foto

Rondvaart voor Oekraïners door Haarlem groot succes

Maatschappelijk

HAARLEM Stichting Present Haarlem heeft afgelopen woensdag in samenwerking met Luxe Sloepen Haarlem, Gasten in de Stad, Stichting Ontmoeting en het Leger des Heils een boottocht georganiseerd voor de bewoners van een opvang voor Oekraïense vluchtelingen. 

De boottocht vanaf de ‘Alessia’, het rondvaartschip waar de vluchtelingen worden opgevangen, vertrok met 35 opvarenden voor een 2 uur durende tocht door de grachten van Haarlem en Heemstede. “Zo’n tocht is een hartstikke leuke manier om wat afleiding aan deze mensen te geven”, zegt een begeleider van de opvanglocatie. “Veel van onze bewoners, vooral de ouderen en kinderen, vervelen zich op de opvanglocatie omdat ze niet werken en het voor de kinderen vakantie is. Dan brengt een boottocht wat leven in de brouwerij, en je ziet ook dat de bewoners opgewekt terug kwamen na de tocht.”

Present Haarlem nodigt bedrijven en organisaties die dit soort uitjes mede willen organiseren van harte uit om contact met de organisatie op te nemen. “Bij alle projecten die wij organiseren zijn we in principe afhankelijk van onze vrijwilligers die mee willen helpen, of van bedrijven zoals Luxe Sloepen Haarlem die mee denken”, zegt de coördinator. “Wij hebben dan weer de connecties en faciliteiten om zo’n project mogelijk te maken.”

Informatie over de organisatie is te vinden op www.presenthaarlem.nl

advertentie
advertentie