Afbeelding
morel fotografie

Hulphond Kaiko en Erna halen al rollend geld op voor goede doel

Mensen

HAARLEM Samen met hulphond Kaiko doet Erna Aarsen mee aan de zevende editie van de Walk4Veterans, die dit jaar van zaterdag 27 juni (Nederlandse Veteranendag) tot en met zaterdag 12 september (de oorspronkelijke datum waarop de Walk4Veterans gehouden zou worden) plaatsvindt. Het doel van dit evenement waarbij in 75 dagen 75 kilometer gewandeld moet worden, is geld op te halen voor de training en plaatsing van een veteranenhond.

Normaal gesproken is de Walk4Veterans een eendaags wandelevenement, maar door de coronamaatregelen kan een dergelijk evenement dit jaar geen doorgang vinden. Daarom is er een alternatief bedacht waarbij de deelnemers over 75 dagen 75 kilometer bewegen. En daarbij 75 euro sponsorgeld op te halen voor het goede doel: geld ophalen voor de training en plaatsing van een veteranenhond. 

Onze vrijheid is nu wel wat ingeperkt maar de meeste mensen zijn nog steeds vrij om te gaan en staan waar we willen. Voor een veteraan met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is dat anders. Voor hen voelt het alsof ze altijd in quarantaine zijn: gebonden aan huis vanwege de angst op een herbeleving of paniek in een onverwachte situatie. Een speciaal opgeleide veteranenhond biedt uitkomst. Deze hulphonden zijn erop getraind om stress bij hun baasje te herkennen en daarop actie te ondernemen. Zo krijgen veteranen en hun thuisfront, weer de rust, ruimte en vrijheid terug om te gaan en staan waar zij willen.

De Haarlemse Erna en haar hulphond Kaiko helpen graag mee om het verschil te maken in het leven van veteranen. Erna: "Zelf weet ik hoeveel een hulphond betekend. Door mijn ziekte ben ik volledig rolstoel afhankelijk en heb ik veel zorg nodig. Mijn hulphond Kaiko geeft mij vrijheid. Dankzij zijn hulp kan ik zelfstandig functioneren. Die vrijheid gun ik een veteraan met PTSS ook".

Omdat Erna aan haar rolstoel gekluisterd is, is 75 kilometer lopen uiteraard niet mogelijk en dus is ze vorige week zaterdag begonnen om de 75 kilometer al rollend af te leggen. En dat gaat haar uitstekend af, eveneens als het werven van sponsoren. Het richtbedrag van 75 euro is al vele malen overschreden. De teller staat momenteel al op 1980 euro. Wie Erna nog wil sponsoren of meer informatie wil, kan HIER een kijkje nemen.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie