Afbeelding
Eigen Foto

Haarlemse schrijfster Corine Kuijper debuteert met ‘Schaduwfamilie’

Mensen

HAARLEM Corine Kuijper uit Haarlem debuteert vrijdag 13 november met een boek over de ingewikkelde relatie tussen twee zussen en een huis vol familiegeheimen. Het boek, ‘Schaduwfamilie’, heeft een bijzonder decor: Italië, een land waar de 55-jarige Kuijper heel veel over weet. 

Haar inspiratie haalde Kuijper uit haar ervaring met de Italiaanse gebruiken waarin familie een belangrijke plaats inneemt. Deze ervaring heeft ze door haar relatie met Vincenzo, door hem en door zijn Italiaanse familie ging ze de geuren en smaken van Italië waarderen. De Haarlemse schrijfster speelt in het boek ook met allerlei vooroordelen, zoals het clichébeeld van de Italiaanse man als charmeur en versierder.

In ‘Schaduwfamilie’ twijfelt Lisa of ze ontslag moet nemen om haar droom te volgen: leven op het prachtige platteland in Italië en helpen in een bed&breakfast. “Zelf droom ik stiekem ook om ooit een kleinschalige bed&breakfast te runnen, dus ik kon me in het boek helemaal uitleven”, vertelt Kuijper. “Aan tafel in de keuken bij mijn schoonzus fantaseren we regelmatig dat we met elkaar een agriturismo beginnen waar zij de hoofdrol in de keuken vervult en waar Vincenzo fotoworkshops organiseert voor de gasten. Ik vervul de rol van gastvrouw en werk in mijn vrije tijd aan mijn nieuwe boek. Dat wordt een los te lezen vervolg, waarin nieuwe familiegeheimen en verdachte sterfgevallen de hoofdrol spelen”.

‘Schaduwfamilie’ is een boek voor vrouwen uit alle leeftijdscategorieën die stiekem dromen van een leven zonder veel stress in een prachtig land als Italië. En ook voor iedereen die alle beslommeringen even wil laten voor wat ze zijn om heerlijk weg te duiken in een boek vol familiegeheimen. Het boek is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels.

advertentie
advertentie