Burgemeester Elbert Roest (tweede van links) in de Dorpskerk Bloemendaal met de drie onderscheiden leden van de groep Haarlem e.o. van Amnesty International.
Burgemeester Elbert Roest (tweede van links) in de Dorpskerk Bloemendaal met de drie onderscheiden leden van de groep Haarlem e.o. van Amnesty International. John Schrama

Koninklijke onderscheidingen geven extra glans aan jubileum Amnesty-groep Haarlem e.o.

Mensen Deel je nieuws

Vanwege corona werd het 55-jarig jubileum van de groep Haarlem e.o. op zondag 27 februari op sobere wijze gevierd. De bijeenkomst in de Dorpskerk Bloemendaal kreeg extra glans doordat drie Amnesty-leden een koninklijke onderscheiding kregen.   

Burgemeester Elbert Roest was in Bloemendaal aanwezig om de koninklijke onderscheidingen uit te reiken. Namens de koning benoemde hij Nel van Wingerden uit Bloemendaal, Ella van Riessen uit Castricum en Andries Tieleman uit Haarlem tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het drietal is niet alleen al respectievelijk 44, 44 en 30 jaar lid van Amnesty, maar heeft de afgelopen decennia ook veel vrijwilligerswerk verricht voor diverse organisaties (waaronder Amnesty).

Binnen Amnesty International is de groep Haarlem e.o. de oudste van Nederland. Vanwege corona was de jubileumviering al twee keer uitgesteld. Ditmaal kon het wel doorgaan, maar was voor een bescheiden bijeenkomst gekozen met een beperkte opkomst. Voorzitter Ton Moolenaar hield een toespraak waarin hij terugblikte op wat er de afgelopen 55 jaar allemaal is bereikt, uiteraard zonder uit het oog te verliezen dat er veel werk aan de winkel blijft voor de mensenrechtenorganisatie.

Presentaties van de diverse Amnesty-werkgroepen en toespraken van Joëlle Wiersema, Karin Ennik-Maarsen, Gerard Steenhof en Christine Mesker werden vervolgens afgewisseld door optredens van onder andere de Japanse Zang en Dansgroep Japone Artists. In de pauze en na afloop was er voor de aanwezigen tijd genoeg om herinneringen op te halen én de onderscheiden leden te feliciteren. Leden, ex-leden en ex-collectanten die er niet bij konden zijn, konden de jubileumbijeenkomst volgens via de website van Radio Bloemendaal.

advertentie