Annette Molkenboer-Hamming.
Annette Molkenboer-Hamming. Eigen Foto

Annette Molkenboer-Hamming uitgeroepen tot ‘Bloemendaler van het jaar’

Mensen

BLOEMENDAAL Annette Molkenboer-Hamming is dinsdag 1 maart, op Nationale Complimentendag, uitgeroepen tot Bloemendaler van het Jaar 2021. Burgemeester Elbert Roest overhandigde haar de penning die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen en roemde haar ‘niet aflatend enthousiasme en inzet voor diverse projecten in de gemeente. Altijd met als doel mensen te verbinden en iedereen te laten meedoen in de maatschappij.’

De adviesraad BloemendaalSamen heeft Molkenboer voorgedragen ‘omdat ze zich op voorbeeldige wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor zowel de gemeente Bloemendaal als haar inwoners’. “Het project ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’, ter gelegenheid van de 50ste sterfdag van Bomans, heeft niet alleen binnen de gemeente voor mooie activiteiten gezorgd waarbij veel inwoners zijn betrokken, maar ook de gemeente Bloemendaal op een positieve wijze op de kaart gezet”, zo oordeelde de adviesraad. 

Daarnaast is Molkenboer al jaren actief bestuurslid van De Stampertjes in Bloemendaal, een organisatie die al 25 jaar respijtzorg biedt in de vorm van kleinschalige opvang van kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand en kinderen uit kwetsbare gezinnen. Ook is ze lid van het bestuur van stichting De Ark in Bloemendaal, een project waarbij mensen met een verstandelijke beperking en/of achterstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn. De Bloemendaler van het Jaar ontving een erepenning die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen door de Vogelenzangse ontwerpster Francien Valk.

Ook een van de andere genomineerden, mevrouw Pieters-de Vries uit Vogelenzang, werd dinsdag door Roest in het zonnetje gezet. Mevrouw Pieters is van 1977 tot 1997 vrijwilligster geweest in het bejaardentehuis ‘De eerste Vogelsanck’. Ondanks haar zeer respectabele leeftijd van 96 jaar is zij als bewoonster van ‘De tweede Vogelsanck’ nog steeds actief als inpandige vrijwilligster bij diverse activiteiten. Daarnaast mag zij nog steeds graag bridgen. Burgemeester Roest gaf haar zijn welgemeende complimenten voor haar enorme inzet en overhandigde haar een fraaie bos bloemen.

CRITERIA Om voor de eretitel Bloemendaler van het Jaar in aanmerking te komen is er een aantal criteria. De persoon/organisatie:
onderscheidt zich door iets bijzonders te doen ten gunste van de inwoners van Bloemendaal. Heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de gemeente en/of de inwoners van Bloemendaal. Vervult een voorbeeldfunctie en komt bij voorkeur uit Bloemendaal. De Bloemendaler van het Jaar ontvangt een erepenning die speciaal voor deze gelegenheid ontworpen is door Francien Valk, zij is een ontwerper uit Vogelenzang.

Afbeelding
Afbeelding
Mevrouw Pieters-de Vries uit Vogelenzang
advertentie