Het team van Sixty Up Force.
Het team van Sixty Up Force. Sixty Up Force

Sixty Up Force: Sportclub on-line voor 60-Plussers

Mensen

HEEMSTEDE Online sporten kan alleen worden gedaan, maar ook samen, bijvoorbeeld via Zoom. Op een tijdstip en dag dat het de sporter het beste uitkomt. Gewoon thuis, binnen, op het balkon of in de tuin. Op vakantie kan de sportschool gewoon meegenomen worden.

Anna de Bie, de initiator achter Sixty Up Force, heeft vroeger veel gesport. “Toen de kinderen kwamen, werd sporten niet meer een prioriteit. En dan op een gegeven moment realiseer je je dat als je nu niet weer iets gaat doen, je later problemen krijgt bij het ouder worden.” Inmiddels 69 en na een open hart operatie, ging Anna op zoek naar sporten ‘op maat’. Iets wat paste bij haar leeftijd en klachten. Online ook, vanwege corona. Maar wat zij zocht dat was er niet. Heel veel aanbod van online sporten, maar niet iets wat bij haar paste. Samen met vriend Jeroen Bovelander, fysiotherapeut van sportteams en eigenaar van een sporthal, kreeg het idee voor Sixty Up Force vorm. 

BLIJVEN SPORTEN De Bie: “Blijven sporten voor senioren is belangrijk. Om prettig oud(er) te worden. Om minder pijntjes en klachten te krijgen. Om te kunnen blijven doen wat je leuk vindt. Het is aangetoond dat twee keer per week 35 minuten krachttraining voor ouderen het krachtverlies met 90 procent remt. Ouderen voelen zich gezonder en sterker en symptomen van artritis, osteoporose, diabetes, depressies en rugpijn verminderen aanzienlijk. Ook het valrisico wordt verminderd. Sporten moet leuk en uitdagend zijn én blijven, maar ook makkelijk toegankelijk en op ieders niveau.”

VITAAL OUDER Sixty Up Force is een online sportschool met keuze uit verschillende abonnementsvormen. Het programma is opgesteld door en onder begeleiding van fysiotherapeuten, leuk, motiverend, afwisselend en veilig. Specifiek gericht op individuele klachten en blessures, precies wat de 60-plusser nodig heeft om vitaal ouder te kunnen worden. Met deze methode wordt bewegen en sporten leuk en verbetert de algehele conditie. 

PROGRAMMA In een half uur tijd gidst de methode van Sixty Up Force de deelnemer door een warming-up en oefeningen voor het hele lichaam. Er wordt afgesloten met een cooling-down en stretch oefeningen. Simpel en makkelijk thuis te doen via laptop, iPad, mobiel of TV, met deskundige uitleg bij de oefeningen en de mogelijkheid om met de fysiotherapeut te overleggen. Er zijn geen speciale sportattributen nodig. Een groot voordeel is de bibliotheek, toegankelijk voor leden, met oefeningen specifiek gericht op blessures en pijntjes. 

ONDERSTEUNING Daarnaast is er de mogelijkheid om met fysiotherapeut Maarten de Koning te overleggen via de chat, en dan de oefeningen nog meer persoonlijk aan te passen. Daar is Sixty Up Force bijzonder in: persoonlijk contact en overleg, met de individuele ondersteuning van een professioneel team. De trainingen worden enthousiast gegeven door Judith Aalfs. Zij zegt zelf: “Ik heb er niet altijd zin in maar weet dat het moet gebeuren als ik wil blijven doen wat ik nu doe. Heb jij ook niet altijd zin? Sixty Up Force maakt het leuker, écht!”

MEEDOEN Neem een kijkje op www.sixtyupforce.nl en vraag het gratis e-book met startoefeningen aan.

advertentie