Cover: Ik ben niet gek, ik ben bipo!
Cover: Ik ben niet gek, ik ben bipo! House of Stories

Aaron Smits (35) vertelt openhartig over zijn stoornis in zijn gloednieuwe boek

Mensen Deel je nieuws

UTRECHT/HAARLEM - Aaron Smits (35) heeft een bipolaire stoornis. In zijn boek ‘Ik ben niet gek, ik ben Bipo!’ geeft hij een kijkje in het verhaal achter zijn diagnose. Zijn boodschap? Je leven kan gewoon doorgaan, ook met opgeplakte labels. 

Aaron, opgegroeid in Utrecht, nu woonachtig in Haarlem, vertelt over het leven met een stempelkaart. Want inmiddels heeft hij een kaart vol met stempels en etiketten, die psychologen en psychiaters de laatste jaren op hem hebben geplakt. Stempels en etiketten die Aaron soms wel en soms niet heeft geaccepteerd. 

Man in pak 

Een stempel met heel veel vooroordelen. Zo dachten begeleiders in de kliniek dat hij een collega was. Want een man in pak kan toch geen bipolaire stoornis hebben? Aaron neemt je mee van zijn allereerste opname tot aan het verliezen van alles wat hij liefhad. Inclusief het contact met zijn kinderen, zijn vrouw en zijn thuis. 

Succesvolle onderneming 

In zijn boek wil hij laten zien dat er een leven is met een stempelkaart én dat het mogelijk is om dingen weer opnieuw op te bouwen. Zo heeft hij een succesvolle onderneming opgezet en is hij gelukkig in de liefde. “Een nieuw leven starten is heel moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Ik wil lezers laten zien dat het oké is om psychische problemen en/of een stoornis te hebben. Accepteer het, zoek hulp en blijf knokken. Je komt er wel, soms duurt het even. Maar het komt goed. Er is overal een oplossing voor, echt waar.” 

advertentie