Afbeelding
Eigen Foto

Branden aan Zuider Buiten Spaarne zijn aangestoken, gedupeerde start crowdfunding

Mensen

HAARLEM Hij is er nog altijd kapot van. De brand die in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 juli aan het Zuider Buiten Spaarne woedde, zorgde ervoor dat een brommer en zeldzame Italiaanse motorscooter van Domenique Kroon compleet door de vlammen verwoest werden. Ook de klassieke BMW motor van buurman en beste vriend Jeroen ging in vlammen op. Kroon is niet alleen emotioneel zwaar getroffen door dit verlies, maar ook financieel. Daarom is hij nu een inzamelingsactie gestart. Inmiddels is bekend geworden dat de brand is aangestoken. 

Vorige week werden de bewoners van het Zuider Buiten Spaarne opgeschrikt door twee branden die ongeveer tegelijkertijd woedden. Bij de eerste brand gingen een puinzak en mobiel toilet in vlammen op, bij de tweede brand moesten een brommer en scooter van Kroon het ontgelden. Een verlies dat hem zwaar viel. “Ik had die brommer al sinds mijn jonge jaren”, zo vertelt hij nog altijd emotioneel. “Ik had hem pas recentelijk weer helemaal opnieuw opgebouwd. Daarnaast gingen ook mijn zeldzame Italiaanse motorscooter en de klassieke BMW motor van mijn buurman in vlammen op. Ik heb de laatste maanden verschrikkelijk veel tijd, energie en geld in mijn twee voertuigen gestopt”.

Beide heren zijn behoorlijk geschrokken van de brand die op slechts een meter van het slaapkamerraam van buurman en beste vriend Jeroen woedde. Inmiddels heeft de politie bekend gemaakt dat uit onderzoek is gebleken dat beide branden aangestoken zijn. De buurtbewoners hadden dat vermoeden al, maar nu heeft de politie dat kunnen bevestigen. Er zijn camerabeelden waarop de brandstichter te zien is. Deze beelden zijn intern binnen de politie getoond, maar dat heeft nog geen dader opgeleverd. Wellicht dat de beelden later naar buiten gebracht worden, maar dat moet door een Officier van Justitie besloten worden.

Maar ook al wordt de brandstichter gepakt, daarmee hebben Domenique en buurman Jeroen hun motoren nog niet terug. Domenique: “Het politieonderzoek loopt en de verzekering is ingelicht. Maar als we realistisch kijken naar wat het perspectief is kun je maar tot één conclusie komen: dit drama ga ik niet vanzelf te boven komen. Zowel m’n brommer als mijn motorscooter kun je niet zomaar in originele vorm meer kopen, laat staan met de waslijst aan aanpassingen. Dit is een emotionele en financiële klap waar ik niet vanzelf bovenop kom en daarom hoop ik dat wie me zou willen helpen, dat ook doet. Zodat ik gauw weer iets vind wat mijn vuurtje aanwakkert”, besluit hij met een cynisch grapje. 

Wie Domenique wil steunen, kan dat doen via https://gf.me/v/c/gfm/help-je-mij-uit-de-brand 


Afbeelding
advertentie
advertentie