Larissa Pietrala is een veelzijdige dame, die een yogastudio heeft in Haarlem Noord.
Larissa Pietrala is een veelzijdige dame, die een yogastudio heeft in Haarlem Noord. Annemiek Cornelissen/BDU
ROULETTE

Larissa Pietrala: ‘Ik heb in Haarlem ruimte om mijn dingen te doen’

Mensen Haarlemse Roulette

HAARLEM In de Haarlemse roulette vertelt een Haarlemmer over zijn of haar hobby, passie of interesses. Acteur Ludo van der Winkel geeft het woord aan Larissa Pietrala van Studio Mama Flow. Een veelzijdige dame, die een yogastudio heeft in Haarlem Noord, die tal van facetten kent.

Studio Mama Flow is gevestigd in Flow Plaza, een centrum voor welzijn, waar meerdere bedrijven in gevestigd zijn. Vanuit haar opleiding aan de Academie voor schilderkunst in Antwerpen werd de interesse van Larissa gewekt in de mens. “Ik ging me afvragen wie zijn we en hoe ons lichaam werkt. Mijn interesse voor het menselijk lichaam groeide verder door de Chinese filosofie, geneeskunde en gevechtskunst”. 

De Haarlemse kwam contact met Sifu Henny Eleonora, bij wie ze de Tao Yin opleiding in Amsterdam heeft gevolgd. Tot vandaag de dag is Tao Yin de basis voor haar yogalessen. Daarna heeft ze zich laten opleiden tot massagetherapeute, door de vijfjarige opleiding ‘4 dimensionaal bodyworker’ bij 4D LIFE in België. “Hier heb ik mij onder andere verdiept in de shiatsu therapie, Chi nei tsang en Craniosacraal therapie. In Nederland heb ik nog bijscholingen gevolgd voor onder andere sportmasseur en zwangerschapsmassage. Verder laat ik mij nog regelmatig bijscholen om me verder te specialiseren”.

DRIE KINDEREN Larissa Pietrala heeft drie kinderen; twee jongens van 9 en 12 jaar en een meisje van 13 jaar. Ze heeft veel geleerd van het proces zwanger worden, zwanger zijn en moeder zijn. “Dit heb ik allemaal geïntegreerd in mijn werk en ik deel dit graag met andere vrouwen. Ik ben mij gaan verdiepen in yoga voor vrouwen in elke fase van hun leven en daardoor ook in yoga voor baby’s en kinderen”. Ook haar kinderen heeft ze baby massage gegeven en wobbelyoga, waar je op een houten balans bord heen en weer schommelt. “Dit is een leuke oefening, waar kinderen veel plezier aan beleven. Mijn jongste doet het nog steeds”. 

Ik ben mij gaan verdiepen in yoga voor vrouwen in elke fase van hun leven en daardoor ook in yoga voor baby’s en kinderen.

Larissa heeft voor haar kinderen heel bewust een school gezocht, waar ze zich thuis voelen. Haar twee oudsten zitten sinds dit jaar op een nieuwe school in Driehuis, ‘Saga”, waar les wordt gegeven op een radicale nieuwe manier, volgens het Agorasysteem. “Hier werken ze niet met punten of examens, maar kijken ze vooral naar wat het kind leuk en interessant vind en wat hun intrinsieke motivatie is. Ik denk dat dit heel goed is voor de ontwikkeling”. Het jongste kind van Larissa zit op de Schoolwerkplaats in Santpoort en dat is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal. “Hier leren de kinderen het beste van zichzelf, ze gaan vaak naar buiten om te werken en dat vind ik heel bijzonder”. 

Larissa voelt zich heel erg op haar plek in Haarlem. Ze is hier naartoe verhuisd, vanwege haar man Michael. “Ik voel me hier op mijn plek en heb ruimte om dingen te doen, het is een mooie fijne stad”. Tijdens een rondleiding een aantal jaar geleden kwam Larissa te weten dat er een architect is die veel panden in Haarlem, maar ook in Antwerpen heeft ontworpen. “Zijn naam ben ik helaas vergeten, maar ik vind het nog steeds leuk dat dit is gebeurd, vooral omdat sommige plekjes aan het water heel vergelijkbaar zijn met plekjes in Antwerpen, dan denk ik altijd, zal hij ze ontworpen hebben?”.

ANTWERPEN Larissa is geboren in het Belgische plaatsje Temse, vlakbij Antwerpen. Haar vader zat in het leger en haar moeder werkte in een rusthuis. Rond haar 23ste kwam Larissa in contact met yoga. Vier jaar later verhuisde ze naar Nederland en heeft ze van yoga haar werk gemaakt. “Het bijzondere is dat ik me kan invoelen met de vrouwen, omdat ik alles zelf heb meegemaakt. Ik geef reguliere lessen, maar ook bijvoorbeeld hormonenyoga. Ik ben zeven jaar Doula geweest en hierdoor ben ik bij heel veel bevallingen aanwezig geweest. Door corona werd dat minder en na die tijd ben ik mij steeds meer gaan specialiseren als hormooncoach”. Volgens Larissa gebeurt er heel veel met vrouwen in de verschillende fases van hun leven. “Dat maakt het voor mij heel interessant, ik vergelijk deze periodes wel eens met de vier jaargetijden: Lente: jeugd, Zomer: (jong)volwassen, Herfst: perimenopauze, Winter: menopauze. Als de vrouwen deze periodes beter leren herkennen, scheelt dat veel ongemakken”.

NATUUR De Haarlemse geniet veel van de natuur, het inspireert haar en ze is dan ook graag buiten met haar gezin. “Het is goed om één te zijn met de natuur, ik vind het heel gaaf om met de kinderen creatief bezig te zijn tijdens een wandeling. Mijn man is klusjesman dus ook heel handig, wij vullen elkaar allemaal aan. We hebben ook een droom: een houten huisje in de bergen. Een familiehuisje, we houden van de bergen en dat zou ons echt fantastisch lijken”.

Larissa geeft het stokje over aan Annemarieke Heeren-van Wel van Muziek Creatief

Annemiek Cornelissen

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie