Antoine Oomen
Antoine Oomen Ronald Sweering

Try-out Abrahamcyclus van Antoine Oomen in de Bavo

Muziek Deel je nieuws

Op zondag 13 september om 19:00 uur wordt de tweede vesper in een serie van vier vespers in de Grote of St.-Bavokerk gehouden.  De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang. Het is noodzakelijk vooraf te reserveren, dat kan gemakkelijk via de website www.bavo.nl

De Protestantse Gemeente Haarlem doet er alles aan om de bezoekers, conform de voorschriften, de vespers veilig bij te laten wonen.

Op 13 september wordt de vesper verzorgd door Antoine Oomen, een van de meest vooraanstaande vernieuwers van de kerkmuziek in ons land. Liederen als ‘Licht dat ons aanstoot’ en ‘De steppe zal bloeien’ behoren tot het standaard liedrepertoire in kerkgenootschappen van divers pluimage. Uitgevoerd wordt uitgevoerd Oomens nieuwste werk: de Abrahamcyclus (try-out), gecomponeerd voor een kleine bezetting van twee zangers en met de componist zelf aan de piano. Uitvoerenden zijn Heleen Oomen (mezzosopraan) en Mark Walter bariton.

Oomens’ oeuvre is onlosmakelijk verbonden met de naam van Huub Oosterhuis, die voor een groot deel van zijn oeuvre de teksten levert. Oosterhuis is ditmaal zelf aanwezig en zal het gesproken woord verzorgen.

advertentie
advertentie